Hrana sanatoasa, untura

Lista articolelor despre hrana sanatoasa si untura pe AflaCum.ro

Articole despre hrana sanatoasa si untura

Citeste cele mai noi articole despre hrana sanatoasa si untura publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre hrana sanatoasa si untura, pe AflaCum.ro!

Untura de porc nu lipseste din casele gospodarilor romani. In zonele rurale se foloseste cu predilectie, in timp ce locuitorii de la orase sunt sceptici cu privire la acest tip de consum. Motivul cel mai des invocat: grasimea de porc nu este sanatoasa pentru organism!

Ei bine, e timpul sa distrugem miturile legate de efectele negative ale unturii de porc. In realitate, acest substituent de ulei alimentar este o mana cereasca pentru organismul uman:

- principala grasime din untura, acidul oleic, lupta impotriva depresiei.

Untura de de bursuc! Poate ti se pare o gluma aceasta combinatie de cuvinte, insa nu e asa. Untura de bursuc exista din vechime, fiind folosita pentru diverse tratamente. Gasesti produsul in farmacii sub forma de capsule sau creme de frumusete, dar si in forma clasica, adica untura de bursuc ca supliment alimentar.

Untura de bursuc se obtine, asa cum spune si denumirea, din extragerea si topirea grasimii din stratul adipos al bursucului, binecunoscutul mamifer salbatic raspandit in regiunile Europei si Asiei. Dupa extragere, grasimea este topita treptat la temperaturi moderate. Urmeaza procesul de filtrare, pentru obtinerea unui produs final pur si concentrat.

Untura de bursuc, sanatate curata! Untura de bursuc contine acizi grasi esentiali, vitamine, minerale si aminoacizi, elemente ce contribuie la proprietatile sale benefice atat in terapie, cat si in cosmetica. De asemenea, untura de bursuc contine acizi grasi esentiali Omega 3 si Omega 6, depsre care stim ca ajuta sistemul imunitar si inima sa functioneze la parametri optimi. Tot acesti acizi sunt responsabili si cu mentinerea sanatatii pielii.

Mancam produse precum oua, fructe si paine, aproape in fiecare zi. Din pacate, e posibil sa alegem produse de o calitate indoielnica, iar asta poate avea consecinte neplacute asupra sanatatii. De aceea trebuie sa fii foarte atent/a si deloc superficial/a atunci cand faci aprovizionarea cu alimente. Poti verifica destul de simplu daca un produs este sanatos si proaspat.

Trucuri pentru verificarea alimentelor:

Ouale nu se pot verifica, din pacate, inainte de preparare. Odata ce ai ajuns cu ouale acasa , aplica prima metoda. Ia un ou si introdu-l intr-un vas cu apa rece. Daca oul se ridica deasupra, nu e proaspat. De asemenea, dupa spargere, daca galbenusul este plat, iar albusul este subtiat, atunci oul este vechi. Daca agiti oul si se aude un zgomot ca un plescait pe interior, arunca-l. Lanturile proteice (substante variate ce se leaga una de cealalta) se rup din albusul oului odata cu trecerea timpului. La un ou vechi, galbenusul si albusul nu mai sunt lipite unul de celalalt, degradandu-se.

Untura se foloseste cu precadere iarna, cand se taie porcul in ajun de Craciun.

Se poate topi pentru pastrat, atat slanina din afara, cat si osanza dinauntrul porcului.

Mod de pregatire:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.