Iepure, iepure marinat

Lista articolelor despre iepure si iepure marinat pe AflaCum.ro

Articole despre iepure si iepure marinat

Citeste cele mai noi articole despre iepure si iepure marinat publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre iepure si iepure marinat, pe AflaCum.ro!

Vanatul are o carne cu fibra puternica. Asa ca pentru a gati bine o astfel de carne, nu e suficienta prelucrarea termica. E necesarea si marinarea sau fezandarea(vanat cu pene). Astazi, iti prezentam o reteta spectaculoasa din aceasta zona: iepure marinat in vin, la tava.

Ingrediente pentru marinata:

- un  litru de vin rosu, sec;

Ai gatit vreodata carne de iepure? Daca nu, credem ca e cazul sa o faci! Nu stii ce pierzi, daca nu incerci! Azi, ti-am pregatit o reteta speciala. Ne referim la iepure pregatit la cuptor in sos de smantana!

Iepure la cuptor. Ingrediente pentru iepure:

- 2,5 kilograme de carne de iepure;

Iepurii sunt animale dragute, care pot deveni, cu usurinta, de companie! Sunt micuti, asa ca pot creste, fara mari probleme, in apartamente! Totusi, trebuie sa aplici cateva reguli pentru a te asigura ca iepurele tau ramane in siguranta si nu distruge prin casa! 

Actiuni pentru protectia iepurelui

1. Afla daca ai voie sa cresti un iepure in apartament. Daca stai cu chirie, intreaba proprietarul daca e de acord sa te lase sa cresti un iepure. 

Daca cei mai multi dintre noi pregatesc un papricas din carne pasare, de vita sau de porc, la fel de gustos este si papricasul de iepure, cu conditia sa marinati carnea inainte de a o prepara ca sa fie frageda.

Ingrediente:

- un iepure,
- o lingura de untura,
- 3 cepe mari,
- 100 g slanina,
- 2 cesti zeama de carne,
- o lingurita de boia,
- o lingura de bulion, sare.

Daca maslinele sunt delicioase impreuna cu pui sau cu praz, un preparat culinar gustos si satios este si carnea de iepure cu masline.

Pentru mai multa savoare, dar si pentru valoarea nutritiva deosebita puteti folosi in loc de vanat, iepure de crescatorie.

In plus, iepurele crescut la curte este hranit natural, iar carnea sa frageda nu mai trebuie marinata.

Consumat in mai multe tari din Europa si Asia, iepurele are o carne gustoasa si hranitoare care poate fi asezonata cu legume, cu masline, dar si cu sos de smantana.

Daca va plac sosurile albe, iata cum puteti prepara friptura de iepure cu smantana in cativa pasi simpli.

Ingrediente:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Carnea de iepure crescut la curte este mult mai hranitoare decat orice alt tip de carne folosit...