Interviu angajare, intrebari

Lista articolelor despre interviu angajare si intrebari pe AflaCum.ro

Articole despre interviu angajare si intrebari

Citeste cele mai noi articole despre interviu angajare si intrebari publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre interviu angajare si intrebari, pe AflaCum.ro!

Cautarea unui job presupune o pregatire temeinica. Inarmarea cu multa rabdare (de cele mai multe ori poti sa aplici pentru zeci de  companii de la care e posibil sa nu primesti niciun raspuns), o documentare serioasa  privind istoricul si profilul companiei, un CV bine pus la punct  sunt printre cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le punctezi, atunci cand aplici pentru un job.

Iar daca esti chemat la interviu, imbraca o tinuta adecvata,  dar mai ales trebuie sa te pregatesti pentru a raspunde corect intrebarilor din cadrul interviului de angajare.

Exista cateva intrebari care se pun de obicei in cadrul interviului de angajare, fapt pentru care trebuie sa te pregatesti pentru a raspunde la intrebari ca:

- Spune ceva despre tine.

- De ce ai ales sa lucrezi la aceasta companie?

- Pentru  ce  functie  aplici si de ce?

- Care sunt atuurile tale?

- Care sunt slabiciunile tale?

- Unde te vezi peste 5 ani?

- De ce ai plecat de la fostul loc de muncă?

- Cum crezi  ca poti contribui la binele companiei?

- Preferi munca in echipa ?

- Ai vreo intrebare sa  ne pui?

E bine sa pui intrebari daca ti se iveste ocazia dar trebuie sa eviti intrebari  legate de salariu, concediu sau alte beneficii. Respecta urmatoarele sfaturi  si  o sa ai sanse mai mari la un interviu:

Fii sincer. Angajatorului trebuie sa-i faci o impresie buna, trebuie sa ii arati ca esti o persoana de incredere, sincera si disponibila.

Interviul de angajare a devenit un fenomen esential, intr-o lume în care orice companie cauta cei mai buni angajați. Așadar, un CV bine pus la punct si un interviu scurt si la obiect nu mai reprezinta elemente suficiente pentru potentialii angajatori. Acestia recurg la trucuri ce par extrem de simple, dar care sunt adevarate teste psihologice. Daca nu ești atent/a, aceste mici teste se pot transforma în capcane!

Cum sa reactionezi la interviul de angajare. 7 trucuri folosite de potentialii angajatori:

1. Ti se ofera o ceasca de cafea. Exista un motiv ascuns in spatele acestui gest. Recent, testul ceasca de cafea a castigat popularitate in randul angajatorilor. La inceputul interviului, intervievatorul il duce pe candidat in bucatarie si ii ofera o ceasca de cafea. Dupa interviu, potentialul angajator urmareste ce face posibilul angajat cu ceasca de cafea: o lasa pe birou, intreaba ce sa faca cu ea sau merge direct la bucatarie si o spala? Seful companiei de dezvoltare de software de contabilitate Xero AustraliA, Trent Innes, a creat ceasta metoda. El spune ca acest truc dezvaluie caracterul si manierele unei persoane; mai mult decat raspunsurile la intrebarile reale ale interviului. De asemenea, testul poate sugera cat de repede se va integra respectivul candidat in echipa. Asadar, daca ti se intampla la interviu sa primesti o ceasca de cafea, accept-o, iar la final mergi la bucatarie si spala ceasca!

Scoala este institutia prin intermediul careia ne specializam, ne cream un nivel de cultura generala, ne pregatim pentru viata, la urma urmei. Performantele scolare difera de la individ la individ, bineinteles. Unii invata mai bine, altii nu se omoara cu scoala. Cu totii, insa, am trecut prin emotiile scosului la tabla, acel moment in care profesorul ne testa cunostintele in fata intregii clase.

Ne aducem aminte, cu placere, de momentele cand anumite probleme/intrebari dificile ne dadeau de furca. Unele dintre aceste exercitii de gimnaziu sunt dificile chiar si pentru un adult trecut prin scoala. Si nu re referim la probleme de matematica, ci la elemente de geografie! Am cules cateva intrebari din manualele de V- VIII. La cate crezi ca vei raspunde corect? Testeaza-te, apoi verifica raspunsurile in partea de jos a paginii.

1. Steagul carei tari nu are rosu, alb sau albastru pe el?

Potentialul angajator va face, de cele mai multe ori, totul pentru a semna contracte cu cei mai buni oameni din domeniu. De aceea, uneori, pot pune in practica anumite teste capcana. Acestea par banale, insa, nu e deloc asa. Probele despre despre care vorbim au menirea de a-ti testa reactia, atentia si logica.

Teste dificile la care te poate supune angajatorul. La final, ai raspunsurile:

1. Un barbat se afla in spatiu deschis cand a inceput sa ploua torential. Nu avea avea umbrela si nu purta palarie. Hainele s-au imbibat, dar niciun fir de par de pe cap nu i s-a udat, Cum a fost posibil?

CV-ul, experienta unui angajat sunt importante pentru un angajator, dar nu suficiente. Tot mai multe firme isi testeaza candidatii folosind tot felul de trucuri simple, dar foarte dificil de gestionat. Iata lista celor mai comune teste la care posibilii angajati sunt supusi de catre potentialii angajatori.

Teste-capcana pentru pesoanele care merg la interviurile de angajare:

1. Ti se ofera o ceasca de cafea. Acest gest ar putea parea unul de bun-simt si cam atat. In realitate, nu e vorba despre asta. Angajatorul te va duce la inceputul interviului in bucataria companiei pentru a-ti oferi o ceasca de cafea. Comportamentul tau, dupa ce consumi licoarea, ii poate da anumite raspunsuri intervievatorului. Concret, ceea ce faci cu ceasca dupa consumarea cafelei poate arata suficiente despre educatia ta, manierele tale. Indicat este, evident, sa speli ceasca!

Un interviu de angajare serios se va termina, intotdeauna, cu un moment care iti poate mari sau scadea sansele de angajare. Potentialul angajator te va intreba daca ai nelamuriri si intrebari, iar reactia ta trebuie sa fie spontana si, in acelasi timp, corecta. Astazi, te ajutam sa formulezi trei intrebari esentiale pentru viitorul tau in respectiva companie.

1. Intreaba despre cultura organizationala a companiei. Cultura organizationala reprezinta atmosfera emotionala din cadrul unei companii. Aceasta permite, practic, colaborarea eficienta dintre angajati. Atmosfera emotionala include reguli de comportament si de comunicare, activitati, motivatie, valori si multe altele. Cerand detalii despre cultura organizationala a companiei in care vrei sa activezi, vei intelege mai bine mediul de lucru din respectiva companie.

2. Cum arata o zi normala din viata unui angajat? Este esential sa stii cum va arata activitatea ta cotidiana, ce responsabilitati urmeaza sa ai. Daca pui aceasta intrebare angajatorului, poti obtine o imagine clara a viitorului loc de munca. In plus, angajatorul va constientiza ca esti cu adevarat interesat/a de job-ul respectiv, iar asta iti mareste considerabil sansele de angajare.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.