Interviu angajare

Lista articolelor despre interviu angajare pe AflaCum.ro

Articole despre interviu angajare

Citeste cele mai noi articole despre interviu angajare publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre interviu angajare, pe AflaCum.ro!

CV-ul, experienta unui angajat sunt importante pentru un angajator, dar nu suficiente. Tot mai multe firme isi testeaza candidatii folosind tot felul de trucuri simple, dar foarte dificil de gestionat. Iata lista celor mai comune teste la care posibilii angajati sunt supusi de catre potentialii angajatori.

Teste-capcana pentru pesoanele care merg la interviurile de angajare:

1. Ti se ofera o ceasca de cafea. Acest gest ar putea parea unul de bun-simt si cam atat. In realitate, nu e vorba despre asta. Angajatorul te va duce la inceputul interviului in bucataria companiei pentru a-ti oferi o ceasca de cafea. Comportamentul tau, dupa ce consumi licoarea, ii poate da anumite raspunsuri intervievatorului. Concret, ceea ce faci cu ceasca dupa consumarea cafelei poate arata suficiente despre educatia ta, manierele tale. Indicat este, evident, sa speli ceasca!

Un interviu de angajare serios se va termina, intotdeauna, cu un moment care iti poate mari sau scadea sansele de angajare. Potentialul angajator te va intreba daca ai nelamuriri si intrebari, iar reactia ta trebuie sa fie spontana si, in acelasi timp, corecta. Astazi, te ajutam sa formulezi trei intrebari esentiale pentru viitorul tau in respectiva companie.

1. Intreaba despre cultura organizationala a companiei. Cultura organizationala reprezinta atmosfera emotionala din cadrul unei companii. Aceasta permite, practic, colaborarea eficienta dintre angajati. Atmosfera emotionala include reguli de comportament si de comunicare, activitati, motivatie, valori si multe altele. Cerand detalii despre cultura organizationala a companiei in care vrei sa activezi, vei intelege mai bine mediul de lucru din respectiva companie.

2. Cum arata o zi normala din viata unui angajat? Este esential sa stii cum va arata activitatea ta cotidiana, ce responsabilitati urmeaza sa ai. Daca pui aceasta intrebare angajatorului, poti obtine o imagine clara a viitorului loc de munca. In plus, angajatorul va constientiza ca esti cu adevarat interesat/a de job-ul respectiv, iar asta iti mareste considerabil sansele de angajare.

Cautarea unui job presupune o pregatire temeinica. Inarmarea cu multa rabdare (de cele mai multe ori poti sa aplici pentru zeci de  companii de la care e posibil sa nu primesti niciun raspuns), o documentare serioasa  privind istoricul si profilul companiei, un CV bine pus la punct  sunt printre cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le punctezi, atunci cand aplici pentru un job.

Iar daca esti chemat la interviu, imbraca o tinuta adecvata,  dar mai ales trebuie sa te pregatesti pentru a raspunde corect intrebarilor din cadrul interviului de angajare.

Exista cateva intrebari care se pun de obicei in cadrul interviului de angajare, fapt pentru care trebuie sa te pregatesti pentru a raspunde la intrebari ca:

- Spune ceva despre tine.

- De ce ai ales sa lucrezi la aceasta companie?

- Pentru  ce  functie  aplici si de ce?

- Care sunt atuurile tale?

- Care sunt slabiciunile tale?

- Unde te vezi peste 5 ani?

- De ce ai plecat de la fostul loc de muncă?

- Cum crezi  ca poti contribui la binele companiei?

- Preferi munca in echipa ?

- Ai vreo intrebare sa  ne pui?

E bine sa pui intrebari daca ti se iveste ocazia dar trebuie sa eviti intrebari  legate de salariu, concediu sau alte beneficii. Respecta urmatoarele sfaturi  si  o sa ai sanse mai mari la un interviu:

Fii sincer. Angajatorului trebuie sa-i faci o impresie buna, trebuie sa ii arati ca esti o persoana de incredere, sincera si disponibila.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.