Angajare. Trucuri pe care angajatorii le folosesc pentru a testa candidatii

Angajare. Trucuri pe care angajatorii le folosesc pentru a testa candidatii

CV-ul, experienta unui angajat sunt importante pentru un angajator, dar nu suficiente. Tot mai multe firme isi testeaza candidatii folosind tot felul de trucuri simple, dar foarte dificil de gestionat. Iata lista celor mai comune teste la care posibilii angajati sunt supusi de catre potentialii angajatori.

Teste-capcana pentru pesoanele care merg la interviurile de angajare:

1. Ti se ofera o ceasca de cafea. Acest gest ar putea parea unul de bun-simt si cam atat. In realitate, nu e vorba despre asta. Angajatorul te va duce la inceputul interviului in bucataria companiei pentru a-ti oferi o ceasca de cafea. Comportamentul tau, dupa ce consumi licoarea, ii poate da anumite raspunsuri intervievatorului. Concret, ceea ce faci cu ceasca dupa consumarea cafelei poate arata suficiente despre educatia ta, manierele tale. Indicat este, evident, sa speli ceasca!

2. Esti tinut deliberat in asteptare. Testul rabdarii este un alt truc al angajatorului. Esti chemat la interviu la ora 9.00 dimineata, sa zicem. Intervievatorul, insa, intarzie, macar, 10 minute, sa vada cum reactionezi. Comportamentul tau arata angajatorului cat esti de stabil emotional, dar si cat de mult doresti sa patrunzi in respectiva echipa.

3. Intervievatorul incepe sa strige din senin. Ridicarea vocii, tipetele si chiar folosirea unor insulte reprezinta un alt mod de testare a potentialului angajat. Nu-ti pierde cumpatul si incearca sa raspunzi calm. Astfel, vei avea o sansa mare de angajare.

4. Ti se face o solicitare extrema. Nu e chiar un test al bunului-simt, dar se practica. Unii angajatori le cer potentialilor angajati sa ...sara de la fereastra! Nu te simti ofensat si gandeste! Omul din fata ta nu a specificat pe ce parte a ferestrei sa faci saltul. Demonstreaza-i ca esti smart! Urca-te pe marginea ferestrei si sari inapoi in camera :) Un alt raspuns care sa-l convinga ca esti bun ar fi: Cum va beneficia compania de gestul meu?

Citeste si: Cum sa gasesti JOB-ul IDEAL. 3 intrebari cruciale pe care sa le pui la interviu

5. Angajatorul incepe brusc sa se comporte intr-un mod ciudat. La un moment dat, intervievatorul va incepe sa se comporte ciudat. Te va ignora, uitandu-se pe ecranul computerului, vorbind la telefon sau chiar parasind incinta fara sa dea vreo explicatie. Nu te enerva si nu actiona pripit! Testul este important. Se doreste a se vedea capacitatea potentialului angajat de a reintra in subiect. Continua de unde ai ramas sau cere-i celui ce te intervieveaza reprogramarea interviului de angajare.

6. Esti prezentat intregii echipe. Dupa interviu, seful te-ar putea prezenta intregii echipe. N-o face din politete, desi asa pare, ci pentru a cere apoi si opiniile celorlalti despre tine. Comporta-te firesc, cat mai natural in aceasta situatie!

7. Obiectul aruncat la podea. La un moment dat, cel care te intervieveaza va arunca un pix/alt obiect de birou pe podea. Vrea sa vada reactia ta! Daca din reflex vei ridica obiectul, ai o bila alba. Daca nu, e posibil sa fii respins.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Daca sunteti in cautarea unui job si ati primit recomandari negative de la locul de munca anterior,...
Crearea propriului CV poate parea foarte simplu. Dar sa alcatuiesti unul care iese in evidenta, poate fi...
Exista 6 intrebari comune, pe care angajatorii le adreseaza in timpul interviurilor, pentru a diferentia o persoana,...