Interviu

Lista articolelor despre interviu pe AflaCum.ro

Articole despre interviu

Citeste cele mai noi articole despre interviu publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre interviu, pe AflaCum.ro!

Daca sunteti in cautarea unui job si ati primit recomandari negative de la locul de munca anterior, va poate fi destul de dificil sa va angajati din nou.

Iata cum puteti face fata unei astfel de situatii:

Selectati informatiile pe care le treceti in CV. Aveti grija ca persoana trecuta la recomandari sa fie neutra si corecta si sa va recomande in mod pozitiv noului angajator.

Poti avea cele mai bune referinte, cele mai impresionante experiente si cel mai bun set de aptitudini, dar nu treci de interviul pentru job.

De ce? Aminteste-ti ca referintele, experientele si aptitudinile nu sunt singurele calificative. Si personalitatea e foarte relevanta. Daca intervievatorul constata ca personalitatea ta nu se potriveste postului, chiar daca in realitate se potriveste, atunci nu vei primi postul. Asadar, cum iti vei pune personalitatea in cea mai buna lumina, fara a fi agresiv sau fara sa te dai in spectacol?

Iata cateva sfaturi.

Crearea propriului CV poate parea foarte simplu. Dar sa alcatuiesti unul care iese in evidenta, poate fi o adevarata incercare.

Cand iti trimiti CV-ul, acesta devine baza primei impresii a angajatorului despre tine. Rezultatul unui CV eficient se poate vedea daca angajatorul se hotaraste sa te contacteze pentru un interviu. Tocmai din acest motiv e inportant ca al tau sa fie mai bun decat cel al altor aplicanti. E posibil ca acreditarile tale sa fie similare cu ale altor aplicanti. Pentru a te asigura ca tu esti cel care face prima impresie buna, asigura-te ca CV-ul tau sa fie carismatic si cu impact. Daca esti pe punctul de a-ti crea CV-ul, iata cateva sfaturi utile pentru a-l face sa iasa in evidenta.

- Particularizeaza-l pentru un anumit job. Indiferent cand trimiti un CV, asigura-te ca acesta e particularizat pentru acel loc de munca pentru care aplici. Aceasta nu inseamna ca trebuie sa faci unul total diferit pentru fiecare job. Poti alcatui unul standard. Apoi, cand e timpul sa aplici pentru un loc de munca, ajusteaza-l pentru a scoate in evidenta aptitudinile si calitatile pe care angajatorul le cauta la aplicantii pentru pozitia respectiva.

Daca ai fost selectat pentru a participa la un interviu pentru o noua slujba, ultimul lucru pe care vrei sa il faci este sa atragi atentia prin felul in care esti imbracat. Costumatia ta trebuie sa se potriveasca cu locul in care va avea loc interviul (birou, restaurant sau fabrica).

Iata ce ar trebui sa alegi si ce sa eviti din garderoba, pentru a avea parte de o prima intalnire buna cu potentialul angajator:

Fii formal, fara a tine seama de codul vestimentar obisnuit al companiei! Un costum cu trei nasturi inchis (albastru, negru sau chiar gri) este alegerea potrivita la majoritatea interviurilor, mai ales ca exista multe optiuni in ceea ce priveste camasa si cravata.