IQ, filme bune

Lista articolelor despre IQ si filme bune pe AflaCum.ro

Articole despre IQ si filme bune

Citeste cele mai noi articole despre IQ si filme bune publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre IQ si filme bune, pe AflaCum.ro!

Oamenii cred ca filmele nu reprezinta decat o forma de divertisment. Nu e vorba doar de-atat. Din astfel de productii invatam o multime de lucruri despre tehnologie, istorie, literatura etc.

Teatrul detine, practic, toate elementele unei educatii de baza: muzica, literatura, dans, istoria si chiar politica.  El a fost precursorul a ceea ce, mai tarziu, avea sa devina Hoollywood-ul de divertisment. Impactul teatrului asupra societatii, insa,  a fost mult mai curat decat blitzurile si stralucirea starurilor.  In teatru, banii nu reprezentau un scop. Arta pura era cu adevarat importanta.

In schimb, filmele au devenit un instrument de schimbare sociala, o industrie in care se invart sume exorbitante. Filmele influenteaza enorm. Exista oameni care sunt atat de patrunsi de filme, incat incep sa confunde fictiunea cu realitatea. Oamenii sunt judecati si categorisiti dupa filmele pe care le vizioneaza. Un individ care adora filmele de duzina, cu multa violenta gratuita, sange si alte tipare nocive, este clar mai putin cerebral decat tipul care il prefera pe DeNiro, sa zicem, in roluri intelectuale. In ciuda acestor tipare negative, exista elemente care demonstreaza ca filmele te pot face mai inteligent.

Un film bun se cunoaste chiar si dupa afis! Trebuie doar sa stii cum sa analizezi afisul. Din pacate, multi amatori de filme isi dau seama prea tarziu ca au mers la cinema sa vada un film slab, mediocru sau prost, asa cum multi cinefili mai duri se exprima. Iata cateva metode de a identifica o pelicula care ar fi o pierdere de timp.

Cum sa identifici un film mediocru:

1. E o comedie in care joaca un actor de actiune. Multi actori incearca sa joace o paleta larga de roluri. Asa se ajunge ca un actor de actiune, spre exemplu, sa incerce un rol de comedie. De obicei, nu functioneaza! Doua exemple elocvente: Vin Diesel in The Pacifier(Bona de la fortele speciale) si Sylvester Stallone in Stop or My mother will shoot( Stop! Sau mama mea va trage), un film realizat in 1992, care a fost la un pas sa ii distruga cariera marelui actor.

Exista calitati pe care lumea din jur le poate considera ciudate. In realitate, ele sunt o virtute a oamenilor destepti, a persoanelor cu IQ-ul peste medie. Spre exemplu, oamenii de stiinta au dovedit ca persoanele care folosesc un limbaj colorat si injura din cand in cand sunt mai destepti decat majoritatea. Exista o lista intreaga de calitati ciudate care denota un IQ mare. Iata ce include aceasta:

Mergi foarte repede. Exista o corelare directa intre nivelul de inteligenta si viteza de mers: rapiditatea in deplasare are o influenta pozitiva asupra abilitatilor cognitive. S-a dovedit ca persoanele care merg mai repede obtin cu 16 puncte mai mult in testele de IQ decat cele care merg mai incet. Mai mult, mergand mai rapid, imbatranesti mai incet, iar creierul ramane mai activ.

Nu-ti plac dusurile fierbinti. Este bine sa ai parte de bai calde si relaxante, dar este mai benefic pentru creier sa faci dusuri scurte si reci. Mai mult, ar fi bine sa folosesti si strategia de combinare a temperaturilor apei: cateva secunde de dus rece, apoi cateva secunde de dus fierbinte. Repeta procesul de cateva ori. Aceste diferente de temperatura , spun oameni de stiinta, imbunatatesc memoria, starea de spirit si te energizeaza peste zi.

Craciunul este intotdeauna un motiv de bucurie in familie. Il traim, in fiecare an, ca si cum ar fi primul, invatand sa fim mai buni, mai intelegatori, mai drepti si recunoscatori fata de ceea ce viata ne ofera.

Bradul e impodobit, masa e plina, zambetele sunt la locul lor. Ce iti ramane de facut intr-o zi minunata de Craciun? Foarte simplu. Te bucuri alaturi de cei dragi, la gura sobei, de un film de Craciun pe care n-o sa il uitati niciodata. Iar daca nu ai deja o lista de filme pe care sa le vizionezi in aceasta perioada, ti-am pregatit noi una:

Klaus: postasul si papusarul(2019). O alta posibila varianta a aparitiei lui Mos Craciun ca traditie in toate colturile lumii. Animatia este plina de umor, dar si de pilde, pe care chiar si cei mari ar putea sa le ia de bune. De asemenea, nota Imdb, 8,3, recomanda aceasta pelicula pentru vizionare in sfanta zi a Craciunului.

Craciunul este intotdeauna un motiv de bucurie in familie. Il traim, in fiecare an, ca si cum ar fi primul, invatand sa fim mai buni, mai intelegatori, mai drepti si recunoscatori fata de ceea ce viata ne ofera.

Bradul e impodobit, masa e plina, zambetele sunt la locul lor. Ce iti ramane de facut intr-o zi minunata de Craciun? Foarte simplu. Te bucuri alaturi de cei dragi, la gura sobei, de un film de Craciun pe care n-o sa il uitati niciodata. Iar daca nu ai deja o lista de filme pe care sa le vizionezi in aceasta perioada, ti-am pregatit noi una:

1. Frozen - Regatul de Gheata (2013). Daca vrei sa te bucuri alaturi de copii de un film cu adevarat special, alege Frozen. Comedia, romantismul, fantezia sunt imbinate perfect intr-o animatie de colectie. 

Orice om are obiceiuri mai putin pozitive, cunoscute in popor ca obiceiuri proaste. Acestea deranjeaza, de cele mai multe ori, persoanele din jur, insa, in mod surprinzator, ii ajuta pe cei care le folosesc.

Oamenii de stiinta au reusit sa intocmeasca un top 3 al proastelor obiceiuri la persoanele cu IQ ridicat. Sa vedem care este acesta:

1. Nu se trezesc de dimineata. Oamenii destepti urasca sa se trezeasca de dimineata. De obicei, au program de lucru, dupa-amiaza, cand dau un randament excelent. In general, nu prea dorm noaptea.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa