Lesin, ajutor

Lista articolelor despre lesin si ajutor pe AflaCum.ro

Articole despre lesin si ajutor

Citeste cele mai noi articole despre lesin si ajutor publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre lesin si ajutor, pe AflaCum.ro!

O persoana se afla in sincopa (termenul medical folosit pentru lesin) atunci cand prin corpul sau nu circula o cantitate suficienta de sange si oxigen, care poate duce la deteriorarea permanenta a unor organe sau chiar la deces.

In cazurile grave, un astfel de atac poate fi cauzat de un traumatism sau o hemoragie puternica. De cele mai multe ori, o persoana care lesina isi pierde cunostinta, asa ca este foarte important sa primeasca ajutor de la cei aflati in apropiere.

Iata cum trebuie procedat pentru a nu inrautati si mai mult starea pacientului:

Iata ce trebuie sa faceti pentru a acorda primul ajutor unei persoane care lesina:

Imbratisati de la spate persoana in cauza.

Dupa ce ati prins pacientul desprindeti-va incet bratele, fara a incerca sa-l tineti in picioare.

Daca nu stiti sa inotati, iata cum puteti sa va mentineti la suprafata apei, in cazul unui pericol de inec, fara a apela la ajutor extern:

- Nu este indicat sa stropiti sau sa va agitati membrele, deoarece astfel va veti scufunda si mai tare.

- Miscati-va mainile si picioarele spre exterior si interior, intr-un ritm calm. Nu este bine sa le miscati prea repede sau prea incet si nici sa va agitati cu disperare.

Socul anafilactic este o reactie alergica severa care poate fi cauzata de expunerea la substante comune, dar care pot duce la deces.

Anafilaxia, cum se este cunoscut, poate sa apara in cateva secunde sau minute de la expunere, astfel ca primul ajutor poate face diferenta dintre viata si moarte.

Iata cum poate fi recunoscut un soc anafilactic si care este procedura de urgeanta de urmat:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.