Masina personala, carburant

Lista articolelor despre masina personala si carburant pe AflaCum.ro

Articole despre masina personala si carburant

Citeste cele mai noi articole despre masina personala si carburant publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre masina personala si carburant, pe AflaCum.ro!

Utilizarea constanta a masinii produce cheltuieli semnificative, mai ales pentru combustibil. In plus, exista o legatura directa intre kilometraj si frecventa serviciilor de intretinere. Iata o lista de actiuni pe care trebuie sa le pui in practica, daca doresti sa reduci atat consumul de combustibil, cat si cheltuielile de intretinere a masinii tale.

1. Evita sa accelerezi brusc. Multi soferi adopta acest stil de condus. Nu e de preferat, nici pentru siguranta in trafic, dar nici pentru consumul de combustibil. In momentul in care accelerezi brusc, masina ta consuma mai multa energie si astfel creste si consumul de combustibil.

2. Foloseste pilotul automat. Masinile produse in ultima perioada beneficiaza de pilot automat. Foloseste acest sistem in mod inteligent! Pe autostrada si, in general, pe drumuri intinse(aflate in camp), pilotul automat va ajuta la reducerea combustibilului. Pentru a face fata rafalelor de vant, masina va creste viteza motorului, sporind consumul de combustibil.

Ai lasat masina in parcare cateva ore, iar cand te-ai intors bara era indoita? E frustrant, stim, mai ales cand nu poti gasi vinovatul. In plus, poate nu ai bani sa duci autoturismul in service si te vezi nevoit sa mergi o perioada in aceste conditii. Ei bine, nu e cazul. Exista o metoda prin care poti indrepta singur bara de protectie a masinii!

Ai nevoie de:

- apa;

Indiferent ce mijloc de transport in comun folosesti, intotdeauna te gandesti, prima oara, la confort. Nu e rau, dar ar fi si mai bine sa nu uiti de siguranta! Orice vehicul are zone unde probabilitatea de a te rani in caz de accident este mai mica.

Astazi iti prezentam lista locurilor sigure in 7 mijloace de transport. Aceasta lista a fost intocmita pe baza diferitelor studii si statistici.

1. Masina

Caroseria masinii tale va avea de suferit, la un moment dat, chiar daca esti cel mai atent si priceput sofer din lume! O cauza externa tot va aparea, din pacate. Un mic accident provocat de altcineva in parcarea hipermarketului sau mingea pe care copiii din fata blocului o suteaza tare in aripa masinii tale! Doar doua exemple de momente in care nu ai ce face: caroseria se stramba si trebuie s-o repari cumva. Nu te grabi sa mergi in service unde vei plati sute de lei chiar si pentru o zgarietura minora.

Exista cateva metode neconventionale prin care poti rezolva problema fara mari cheltuieli:

1. Apa fierbinte. Metoda e potrivia pentru partile din plastic, cum ar fi la bara din fata si cea din spate a masinii. Plasticul e rigid, asa ca e greu sa indrepti bara prin forta bruta. Apeleaza mai bine la apa fierbinte. Toarn-o pe zona indoita, care se va dilata si inmuia, facand posibila manevrarea cu usurinta. Dilatarea permite, uneori, chiar si remedierea de la sine a zonei afectate.

Zgarieturile de pe masina sunt inestetice si repararea lor poate fi destul de costisitoare, mai ales daca acestea sunt in profunzime, deoarece uneori trebuie vopsita o portiune destul de mare sau chiar intreaga masina.

Daca nu doriti sa cheltuiti multi bani pe un spray sau pe un marker special cu vopsea pentru repararea zgarieturilor de pe masina, puteti opta pentru un remediu rapid si ieftin, cum ar fi dizolvantul de oja, fara acetona, pentru a nu indeparta luciul vopselei.

Tot ce trebuie sa faceti este sa aplicati putin dizolvant de oja pe un buretel sau pe un betisor pentru urechi si sa-l treceti pe de-asupra zgarieturilor de pe masina si acestea vor disparea ca prin minune.

Problema pretului la carburant este una serioasa atata vreme cat pretul acestuia creste si tot creste si plus de asta e corelat cu o criza economica care nu mai trece.

In aceasta perioada de incertitudine si fluctuatii economice ce se resimt in viata fiecaruia dintre noi, trebuie sa stii sa-ti restrangi cheltuielile, fara sa renunti la ce e necesar: masina proprie.

Pentru a putea face fata greutatilor financiare trebuie sa stii sa faci economie la carburant si implicit,  sa tii cont de urmatoarele aspecte:

- Alege intelept masina pe care vrei s-o cumperi. Alege o masina mica, care sa nu consume mult- mai ales daca te intereseaza in mod special la deplasarile in oras, caci cu cat masina este mai mare si mai grea cu atat va consuma mai mult. Intereseaza-te mai mult de consum decat de aspect, mai ales daca intampini dificultati materiale.

- Mentine masina curata si fara greutati inutile in portbagaj. Lucrurile inutile duc la un consum mai mare de carburant.

- Foloseste doar carburantul recomandat de producator. Numai asa ai certitudinea ca protejezi viata masinii.

- Verifica presiunea din roti. O presiune prea mica (presiunea recomandata este inscrisa in manualul automobilului sau pe banda interioara a usii din partea soferului) creste consumul de combustibil.

- Tine cont de viteza legala. Viteza recomandata  pentru economia de carburant este de 50 km/h in oras si de 80 km/h in afara localitatii. La un drum lung, viteza de 80 km/h  reprezinta o economie serioasa (asta in cazul in care nu esti presat de vreo urgenta).
 
- Fa revizia masinii la timp. Schimba uleiul  si  filtrele pentru ca acestea influenteaza consumul de carburant. Schimba piesele defecte pentru ca acestea afecteaza starea masinii si in cele din urma consumul de carburant.

- Foloseste aerul conditionat doar in deplasarile lungi, cand e cazul.

Daca respecti cateva sfaturi practice, vei observa ca, in timp, economisesti ceva bani pe care altfel i-ai fi dat pe carburant.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.