Miel, paste

Lista articolelor despre miel si paste pe AflaCum.ro

Articole despre miel si paste

Citeste cele mai noi articole despre miel si paste publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre miel si paste, pe AflaCum.ro!

Tocanita de miel este o mancare gustoasa, potrivita in perioada sarbatorilor pascale. Sigur, daca iti place mult carnea de miel, o poti prepara in orice perioada a anului.

Ingrediente pentru 4 portii:

- 600 grame de carne macra de miel;

Sarbatoarea Sfintelor Pasti este o sarbatoare solemna, cea mai mare din an. Ea aduce, prin sacrificiul lui Iisus Hristos, speranta mantuirii si a vietii vesnice. Ortodocsii incep sarbatoarea odata cu postul de 5 saptamani.

Traditii si superstitii de Paste:

- in Joia Mare, in zonele rurale se inceteaza orice munca a campului. Tarani se muta in gosopodarie pentru curatenia casei si a curtii;

Saptamana Mare sau Saptamana Patimilor incepe intotdeauna intr-o zi de luni. Mai exact, cu 6 zile inainte de Paste. In aceasta perioada, credinciosii isi aduc aminte pas cu pas de calea urmata de Iisus Hristos pentru mantuirea omului si invingerea mortii; o cale care se incheie cu evenimentul cel mai important: Invierea.

Ce reprezinta Saptamana Mare/ Patimilor? Cele 6 zile din aceasta perioada sfanta au rolul de a aminti credinciosilor prin ce cazne a trebuit sa treaca Hristos pana la momentul Invierii. Altfel spus, credinciosii se pregatesc pentru unul dintre marile evenimente ale crestinatatii. E o pregatire atat spirituala, cat si trupeasca. In Saptamana Mare, postul se inaspreste. In anumite zone ale tarii, precum Maramures si Bihor, aceasta perioada mai e numita si Saptamana Neagra.

Traditii in Saptamana Mare:

Cornuletele cu crema de ciocolata sunt ideale pe masa de sarbatoare! Nu sunt dificil de facut, desi vei prepara inclusiv crema. Gustul? Desavarsit chiar si pentru cel mai pretentios gurmand. Dar sa nu mai mai pierdem timpul! Ia o foaie, un pix si noteaza!

Cornulete cu crema de ciocolata. Ingrediente pentru aluat:

- 280 grame de faina;

Pulpa de miel la cuptor e la mare cautare in Romania, mai ales de sarbatorile pascale! Azi, ti-am pregatit o astfel de reteta. E simpla si ofera un gust de neuitat. Incearc-o si iti garantam ca o vei repeta!

Pulpa de miel la cuptor. Ingrediente:

- pulpa de miel;

Pastele Bolognese sunt originare din orasul italian Bologna. Ele au devenit foarte populare nu doar in Italia, ci si in alte tari de pe Batranul Continent, dar si in America sau Asia. Vorbim, practic, despre un preparat global. Astfel, in timp, au aparut tot felul de retete, care au fost si sunt prezentate ca fiind paste Bolognese. Totusi, reteta originala este doar una!

Reteta originala de paste Bolognese. Ingrediente:

- 2 linguri de ulei de masline;

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Cine n-ar vrea sa manance si usor si satios, mai ales cand caldura de afara e sufocanta?...
Calamarii sunt foarte gustosi, mai ales, in combinatie cu pastele. Daca vrei o mancare foarte potrivita pentru...
Toti crestinii ortodocsi sarbatoresc sfinta si luminata sarbatoare a invierii Domnului Iisus Hristos. Traditiile pascale sunt frumoase...
Cozonacul trandafir cu stafide reprezinta o alternativa la cozonacul clasic, datorita aspectului deosebit. Gustos si aromat, acest...
Esti obisnuita sa pregatesti ouale de Paste folosind vopsea din comert! Ai putea incerca o varianta pe...
Inrosirea oualelor de Paste simbolizeaza in credinta ortodoxa mormantul lui Iisus Hristos care s-a deschis in noaptea...