Ostropel, rata salbatica

Lista articolelor despre ostropel si rata salbatica pe AflaCum.ro

Articole despre ostropel si rata salbatica

Citeste cele mai noi articole despre ostropel si rata salbatica publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre ostropel si rata salbatica, pe AflaCum.ro!

Rata salbatica folosita pentru prepararea ostropelului se pregateste la fel ca si carnea de gasca sau gaina.

Ingrediente:

- o rata salbatica mijlocie,
- o lingura de untura,
- 3 cepe,
- 1/2 lingura de faina,
- o lingura de bulion,
- 2 catei de usturoi,
- sare,
- 10 boabe piper,
- o foaie de dafin,
- 2 linguri de otet de vin.

Mod de preparare:

Iti place sa mananci carne? Daca nu consumi un preparat pe baza de carne intr-o zi, te simti, parca, nesatul? Nu e chiar un comportament sanatos, mai ales in perioadele de canicula. Daca nu poti si nu poti altfel, macar incearca sa mananci proteinele dintr-o carne mai putin grea. Iata o idee.

Astazi, te invatam cum sa prepari ostropel de pui. Cum iti spuneam si mai sus, o mancare foarte gustoasa, pe baza de carne si deloc grea!

Ingrediente:

Daca pentru friptura folositi rata salbatica, aceasta se marineaza, se lasa in aceasta solutie o ora, dupa care se impaneaza cu slanina si se da la cuptor.

Ingrediente:

- o rata,
- 100 g slanina,
- o lingura de unt,
- o lingurita de patrunjel verde tocat,
- sare,
- un paharel cu vin.

Ostropelul este o mancare aromata cu sos care poate fi preparata din orice carne de pasare. Noi va propunem o reteta de ostropel cu carne de rata.

Ingrediente:

- o rata mijlocie,
- o lingura untura,
- 3 cepe,
- 1/2 lingura de faina,
- o lingura de bulion,
- 2 catei de usturoi,
- sare,
- 10 boabe piper,
- o foaie de dafin,
- 2 linguri de otet de vin.

Mod de preparare:

Se curata rata, se taie bucati, se sareaza si se inabusa intr-o cratita cu putina untura. Daca rata este grasa, se pune fara untura in cratita, deoarece lasa singura grasime.

Ostropelul se poate obtine din carne obtinuta de la pasarile de curte, dar si din prepelite.

In ambele situatii, se folosesc aceleasi ingrediente.

Ingrediente:

- 5 prepelite,
- o lingura untura,
- 3 cepe,
- 1/2 lingura de faina,
- o lingura de bulion,
- 2 catei de usturoi,
- sare,
- 10 boabe piper,
- o foaie de dafin,
- 2 linguri de otet de vin.

Mod de preparare: