Piure, conopida

Lista articolelor despre piure si conopida pe AflaCum.ro

Articole despre piure si conopida

Citeste cele mai noi articole despre piure si conopida publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre piure si conopida, pe AflaCum.ro!

Pentru un piure de legume consistent, o combinatie favorabila este conopida cu cartofi.

Acest piure constituie o garnitura excelenta pentru friptura.

Ingrediente:

Conopida se poate planta in aer liber primavara si vara. Metoda de crestere e asemanatoare cu cea a verzii albe. Poti creste conopida de la stadiul de samanta, in rasadnite/solar/sera, sau poti cumpara direct rasaduri pe care le vei planta in gradina/camp.

Conopida. Cand se seamana? Semanarea se poate face in doua perioade: iarna )ianuarie si februarie) si vara(iunie). In sezonul cald, semintele pot fi puse direct in gradina/camp, insa productia nu va fi la fel de buna ca atunci cand folosesti rasaduri crescute in rasadnite! Semanarea de iarna se face doar in rasadnite/sere incalzite! Samanta de conopida se transforma in rasad doar daca are o temperatura constanta cuprinsa intre 17 si 20 grade Celsius. Odata iesita din pamant, conopida rezista bine si la 18 grade ziua, 12 grade noaptea! Odata ce rasadul are deja 4-5 frunze si a atins aproximativ 15-20 cm lungime, acesta poate fi mutat in gradina.

Conopida. Cand se planteaza primavara? Rasadurile de primavara se planteaza la finele lunii martie, pana spre jumatatea lunii aprilie(mai ales in anii in care temperaturile cresc greu). Plante se vor pune dupa chema 70 X 40-45 cm, la o adancime de circa 7-10 cm. Nu acoperi punctul de crestere cu solul, deoarece plantele nu se vor dezvolta.

Iti place conopida? Daca da, ti-am pregatit o reteta speciala. S-ar putea sa te indragostesti de mancarea asta chiar daca nu te omori cu conopida. Ne referim la conopida pane preparata la cuptor.

Conopida pane la cuptor. Ingrediente:

- un kilogram si jumatate de conopida;

Vrei o garnitura gustoasa, usor de preparat si cu o culoare atragatoare? Iti recomandam piureul de morcovi cu praz si cu patrunjel. 

Ingrediente:

- 7- 8 morcovi mari(circa 1,5 kg);

Ciorba cu oase de porc si conopida este ideala pentru sezonul rece. Carnea de porc este asociata cu alimentatia din aceasta perioada, la fel si conopida, asa ca nu sta pe ganduri: gateste o ciorba delicioasa, rapid si ieftin!

Ingrediente:

- un kilogram de oase de porc invelite in putina carne (os garf sau os de la pulpa);

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Desi legumele isi schimba proprietatile gustative prin acrire sau murare, varza, gogonelele, castravetii murati si pepenele sunt...
In categoria conservelor de toamna, conopida marinata in otet se poate prepara simpla sau in combinatie cu...
Daca sufleul de varza ti-a fost pe plac, incearca si un sufleu apetisant de conopida. Ingrediente: -...
Conopida se poate prepara la cuptor cu ciuperci si branza. Ingrediente: - o conopida mare, - 200...
Pentru piureul de urzici nu sunt bune decat urzicile foarte tinere, iesite la inceputul primaverii. Ingrediente: -...
Conopida gratinata se prepara la cuptor cu sos alb. Ingrediente: - o conopida mare sau 2 mijlocii,...