Pori, sapun

Lista articolelor despre pori si sapun pe AflaCum.ro

Articole despre pori si sapun

Citeste cele mai noi articole despre pori si sapun publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre pori si sapun, pe AflaCum.ro!

Minimalizarea porilor este un factor important pentru mentinerea sanatatii tenului, deoarece acest lucru impiedica acumularea unei cantitati mari de impuritati la nivelul fetei si implicit aparitia cosurilor, a imperfectiunilor si a ridurilor. 

Iata cateva remedii naturiste pentru minimalizarea porilor:

Spalati-va pe fata cu sapun natural, fara miros, coloranti sau chimicale artificiale.

Sapunul de casa este foarte cautat, in ultima perioada, deoarece este facut din ingrediente de incredere si nu contine chimicale care sa puna sanatatea in pericol. Exista o multime de retete pentru sapunul de casa. Azi, iti vom prezenta doua retete care, cu siguranta, iti vor fi pe plac.

Sapun de grapefruit, fara lesie. Ingrediente:

- 450 grame de baza de sapun din lapte de capra;

Sapunul de casa este foarte cautat, in ultima perioada, deoarece este facut din ingrediente de incredere si nu contine chimicale care sa puna sanatatea in pericol. Exista o multime de retete pentru sapunul de casa. Noi ne vom opri asupra celei mai simple.

Cea mai simpla reteta de sapun de casa. Ingrediente:

- resturi de grasime(untura de porc, unt, ulei, margarina);

Sapunul este folosit, in pincipal, ca produs pentru igiena. Putina lume stie, insa, ca are si alte utilizari, care mai de care mai interesante. Iata care sunt acestea.

Cum poti folosi sapunul altfel decat pentru igiena personala:

1. Pune sapun solid nefolosit in pantofi. Pune cate o bucata de sapun in fiecare pantof. Lasa sapunul peste noapte sa actioneze. Va absorbi mirosurile neplacute. Repeta procesul de 3-4 ori pe saptamana.

Porii dilatati de pe fata sunt o problema pentru multi dintre oamenii care tin la aspectul lor. Desi, din punct de vedere tehnic, reducerea permanenta a porilor nu este posibila, exista cateva posibilitati de a-i face sa arate mai mici.

INGRIJIRE FACIALA CORECTA

1. Foloseste un produs de curatare fara ulei si clateste cu apa rece. Un produs de curatare fara ulei va indeparta murdaria, uleiul si machiajul, fara a lasa un nivel ridicat de umiditate pe suprafata pielii. Clateste fata cu apa calda inainte de a aplica agentul de curatare pentru a-ti deschide porii. Clateste curatatorul cu apa rece pentru a inchide porii.

Baia ta e plina de lucruri pe care nu realizezi ca ar trebui sa le arunci! Din pacate, nu le dai atentie, dar ele sunt acolo si pot cauza probleme de sanatate. Iata o lista de 11 chestii pe care oamenii le uita, pur si simplu, in baie. Speram ca dupa lecturarea randurilor de mai jos, o sa incepi sa pui ordine printre ele; ba chiar sa arunci elementele nocive sau nefolositoare!

Buretele Lufa. Cu totii, probabil, folosim acest burete la dus. E util si relaxant, insa nu-l uita cu lunile in baie! Specialistii recomanda schimbarea buretelui la maximum 30 zile. Deoarece este tinut in mediu umed, buretele se poate umple de ciuperci precum mucegaiul. Bacteriile pot, de asemenea, coloniza,fenomen ce poate provoca infectii la nivelul pielii. Asadar, nu folosi buretele mai mult de o luna, iar daca acesta emana un miros ciudat/neplacut si s-a decolorat vizibil, arunca-l!

Antibioticele. In primul rand, aceste medicamente nu au ce cauta in baie! Condensul le poate deteriora rapid, iar eficienta va fi scazuta drastic. In plus, antibioticele trebuie aruncate inainte de data expirarii. Pe langa ineficienta, medicamentele trecute pot declansa dezvoltarea rezistentei la antibiotice. Practic, le vei lua degeaba cand vei mai avea nevoie…

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

O buna igiena a mainilor sta la baza practicii corecte medicale, ce trebuie respectata de toti cei...