Sciatica, durere sciatica tratament

Lista articolelor despre sciatica si durere sciatica tratament pe AflaCum.ro

Articole despre sciatica si durere sciatica tratament

Citeste cele mai noi articole despre sciatica si durere sciatica tratament publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre sciatica si durere sciatica tratament, pe AflaCum.ro!

Nervul sciatic este cel mai mare nerv din corpul uman. Acesta pleacă din partea de jos a măduvei spinării și se ramifică în coapsă, gambă și laba piciorului, inervând membrele inferioare. Cand durerea de sciatica se instaleaza este cazul sa iei masuri rapide. Iata care sunt acestea.

Cum sa tratezi durerea de sciatica:

- odihneste-te. Vei calma durerea. Ai grija, totusi! Nu exagera cu statul in pat, deoarece inactivitatea prelungita poate agrava situatia.

Durerea provocata de nervul sciatic poarta denumirea de sciatica. Multe persoane se lovesc de aceasta problema. In mod ciudat, mai predispuse sa sufere de o astfel de afectiune sunt persoanele care merg mult pe jos. Din fericire, sciatica poate fi vindecata fara interventii chirurgicale in mai mult de 75% din cazuri. Una dintre modalitatile eficiente de a realiza acest lucru este prin intermediul unor exercitii destul de simple.

Exista mai multe tehnici pentru ameliorarea sciaticii. Pentru o eficienta sporita, le-am impartit in 3 miniseturi:

Setul 1. Im cadrul acestui set, exista doua exercitii care se fac din pozitia culcat. Foloseste o patura pe podea si inchide toate ferestrele si usile, astfel incat sa nu existe curenti de aer, in timp ce faci exercitiile.

Sciatica se manifesta printr-o durere la nivelul nervului sciatic, din zona lombara, catre fese, de-a lungul membrelor inferioare, pana la genunchi.

Durerea poate fi usoara sau severa si se poate agrava in cazul in care persoana sta jos pentru perioade indelungate. Alte simptome includ amorteala la nivelul unui picior sau furnicaturi in picioare si in degetele de la picioare.

Exista doua tipuri de sciatica: acuta si cronica. Sciatica acuta poate dura intre 4 si 8 saptamani, nu necesita tratament medical, iar durerile pot fi combatute cu calmante, in combinatie cu sport si comprese calde si reci. Sciatica cronica persista un timp mai indelungat si necesita tratament medical ce include sport, aplicatii cu caldura si chiar interventia chirurgicala.

Sciatica este termenul medical care caracterizeaza durerea care radiaza de-a lungul nervului sciatic, de la nivelul spatelui pana spre picior.

Nervul sciatic este principalul nerv al membrului inferior. El controleaza articulatia soldului, a genunchiului si a gleznei, precum si numerosi muschi (in special muschii posteriori ai coapsei si totalitatea muschilor gambei si ai piciorului) si cea mai mare parte a pielii coapsei, gambei si piciorului. Cand nervul sciatic este iritat, datorita comprimarii, rasucirii sau a unei traume fizice, poate provoca durere la nivelul partii inferioare a spatelui si pana la genunchi.

Iata cateva exercitii fizice benefice pentru sciatica, ce reduc durerile cauzate de aceasta:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.