Sindrom, xerostomia

Lista articolelor despre sindrom si xerostomia pe AflaCum.ro

Articole despre sindrom si xerostomia

Citeste cele mai noi articole despre sindrom si xerostomia publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre sindrom si xerostomia, pe AflaCum.ro!

Sindromul gurii uscate sau xerostomia este o afectiune caracterizata prin senzatia de uscaciune si disconfort la nivelul cavitatii orale, care apare ca urmare a hiposalivatiei si reprezinta scaderea cantitatii de saliva, manifestandu-se in special in cazul persoanelor in varsta.

Aceasta trebuie tratata in primele luni de la instalare, deoarece poate duce la aparitia cariilor rampante (de natura agresiva si extinse in suprafata) si a halenei (mirosul neplacut al gurii). Iata cum puteti preveni sindromul gurii uscate:

Consumati 2 litri de apa pe zi, pentru a va mentine gura hidratata. Este indicat sa beti apa pe parcursul intregii zile, in inghitituri mici si sa mestecati cuburi de gheata, pentru a va hidrata in mod corespunzator.

Sindromul Prader-Willi (PWS) este o tulburare genetica care este diagnosticata in copilaria timpurie. Sindromul este cauzat de absenta unor gene intr-o anumita zona a cromozomului 15. Oamenii mostenesc, in mod firesc, o copie a acestui cromozom de la fiecare parinte. In cazul anumitor gene sunt activate doar copiile mostenite de la tata, de exemplu (copia paterna). PWS afecteaza dezvoltarea multor parti ale corpului, provoaca probleme de comportament si duce, adesea, la obezitate.

Cum sa identifici sindromul Prader-Willi. Simptome majore:

1. Slabiciune musculara. Muschii slabiti si lipsa tonusului muscular sunt printre simptomele de baza ale acestui sindrom. Musculatura slaba este,d e obicei, vizibila in zona trunchiului. Picioarele bebelusului pot fi inerte. In unele cazuri, chiar si intregul organism. De asemenea, plansul celui mic va fi slab, pierdut. Se intampla in cele mai multe carzui la nastere sau imediat dupa. Dupa cateva luni, slabiciunea musculara poate disparea.

Citeste prospectul medicamentului Sifrol si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Sifrol este un medicament care contine substanta activa pramipexol.

Este disponibil sub forma de comprimate cu "eliberare imediata" de culoare alba (rotunde: 0,088, 0,7 si 1,1 mg; ovale: 0,18 si 0,35 mg) si sub forma de comprimate cu "eliberare prelungita" de culoare alba (rotunde: 0,26 si 0,52 mg; ovale: 1,05, 2,1 si 3,15 mg). Comprimatele cu eliberare imediata elibereaza substanta activa imediat, iar comprimatele cu eliberare prelungita elibereaza substanta activa treptat, in decursul a cateva ore.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.