Sinuzita, medicamente

Lista articolelor despre sinuzita si medicamente pe AflaCum.ro

Articole despre sinuzita si medicamente

Citeste cele mai noi articole despre sinuzita si medicamente publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre sinuzita si medicamente, pe AflaCum.ro!

Citeste prospectul medicamentului Biseptol, suspensie si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: In special in infectiile cailor respiratorii, bronsita cronica, sinuzita, infectii acute si cronice renale si ale cailor urinare, pielonefrita cronica. De asemenea, eficace in infectiile traiectului gastrointestinal datorate suselor de tip Salmonella, Shigella, E. Coli. Preparatul Biseptol-suspensie se administreaza in special in pediatrie.

Compozitie: Sulfametoxezol 4,0 g, Trimetroprim0,8 g

Rovamicyne este indicat in angine, sinuzite, rinofaringite, otite, bronsite acute si cronice, infectii pulmonare acute.

Terapia profilactica si curativa a complicatiilor respiratorii ale gripei si bolilor eruptive.Toxoplasmoza femeii gravide si fatului. Profilaxia meningitei meningococice (la contacti). Profilaxia recidivelor de RAA.

Contraindicatii: Alergie la spiramicina.

Sinuzita, indiferent daca e acuta sau cronica, isi face de cap mai des in sezonul rece, cand sistemul imunitar este suplimentar pus la incercare, iar vulnerabilitatea in fata infectiilor creste. Daca ai dureri groaznice de cap, care tin mai mult de doua-trei zile, tensiune la nivelul fetei si secretii nazale colorate, cel mai probabil suferi de sinuzita.

Sinuzita si deviatia de sept. Mergi la medic, daca ai simptomele de mai sus. O sa-ti prescrie un tratament. Acest tratament va fi util doar daca nu suferi de o deviatie de sept. Daca septul nu e drept, aerul va patrunde pe sinusuri si va infecta mucoasa, iar tratamentul nu isi va mai face efectul. Asadar, daca nasul nu e drept, trebuie sa faci operatie de deviatie de sept. Nu e complicata si iti ofera garantia ca sinuzita, tratata corespunzator, nu te va mai deranja.

Sinuzita si punctiile. Daca sinuzita s-a cronicizat, tratamentul clasic este punctia ( interventie chirurgicala care consta in inteparea cu un ac sau cu un trocar a tesuturilor care invelesc o cavitate naturala sau accidentala, pentru a extrage in intregime sau partial lichidul pe care aceasta il contine). Mai exact, mucoasa infectata va fi eliminata prin intermediul punctiilor!

In orice familie, exista, probabil, o trusa de prim ajutor. Unii pun mai mult pret pe ea, dotand-o cu tot ce trebuie, altii au minimum de medicamente, pentru raceala si mici accidente. Indiferent in ce categorie te afli, trebuie sa stii ca medicamentele se pastreaza dupa anumite reguli.

Iata o lista de greseli comune pe care oamenii le fac in privinta trusei de prim ajutor:

1. Incalci conditiile de depozitare. Toate pastilele isi pierd efectul, in conditii de umiditate crescuta. Nu le pastra, asadar, in baie, chiar daca ai acolo un dulap. Bucataria nu este, de asemenea, un loc propice pentru depozitarea medicamentelor. Fluctuatiile de temperatura si umiditatea constanta influenteaza negativ calitatea medicamentelor. Cel mai bine ar fi sa depozitezi medicamentele in dormitor sau in camera de zi(living).

Bolile de sezon sunt aproape imposibil de pacalit. Virusurile se inmultesc rapid, asa ca nu prea avem cum sa fugim de gripa si raceala. Din pacate, o raceala netratata la timp poate produce complicatii. Ca sa nu mai vorbim de expunerea la bronsita sau chiar la sinuzita.

Asadar, trebuie sa actionezi pentru a stopa bolile de sezon. Daca nu vrei sa te indopi de pastile, poti incerca un remediu natural excelent. E vorba despre banalul bors!

Bronsita si sinuzita

Iei medicamente? Atunci e bine sa ai o alimentatie echilibrata, astfel incat pastilele sa produca efectul scontat, iar efectele secundare sa fie cat mai mici. Spre exemplu, trebuie sa stii ca un anumit fruct nu se consuma in timpul medicatiei, deoarece taie sau creste efectul medicamentelor si iti poate pune sanatatea in pericol.

De ce sa nu mananci grapefruit in perioada in care iei medicamente. Acest citric opreste actiunea anumitor medicamente si le impiedica sa se descompuna in ficat si intestine. Potrivit cercetatorilor, sunt medicamente care interactioneaza cu acest fruct.

 

Citeste si: Cum sa-ti protejezi MEMORIA. 10 medicamente de EVITAT

 

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Medicamentele pe care le iei iti fac mai mult bine sau mai mult rau? E genul de...
Sinuzita este o infectie a membranei mucoase, care captuseste interiorul foselor nazale si sinusurile - spatii goale...
Colesterolul marit este un semnal de alarma tras de organism cum ca ceva este in neregula. Iata...
Sportivilor li se intampla in mod frecvent sa-si rupa degetele, insa acest lucru se poate intampla oricui,...
De multe ori parintii au de-a face cu incapatanarea copiilor, atunci cand trebuie sa le administreze medicamente,...
Daca ai obiceiul sa te tratezi cu medicamente solubile este momentul sa stii cum iti pot afecta...