Situatii extreme, comportamente

Lista articolelor despre situatii extreme si comportamente pe AflaCum.ro

Articole despre situatii extreme si comportamente

Citeste cele mai noi articole despre situatii extreme si comportamente publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre situatii extreme si comportamente, pe AflaCum.ro!

Mergi in concediu intr-o zona exotica? Sau poate esti la mare , la munte? Oriunde te-ai afla exista pericole carora nu le acorzi atentie nici dupa ce primesti avertismente. Te gandesti ca tie nu ti se poate intampla nimic rau! Totusi, trebuie sa fii pregatit/a pentru orice, sa stii cum sa supravietuiesti in situatii extreme. Iata cateva sfaturi in acest sens.

1. Cum sa supravietuiesti daca ramai cu masina suspendata pe marginea unei rape:

- nu efectua miscari rapide decat daca masina ruleaza deja de pe stanca. Este mai bine sa respiri profund si sa planifici scaparea;

Este important sa ai relatii bune cu oamenii, deoarece conexiunile sociale sunt o parte importanta in viata unui individ. Totusi, timpul petrecut pentru construirea unei relatii nu aduce intotdeauna rezultate pozitive. Daca observi ca petreci din ce in ce mai mult timp ingrijorandu-te de parerile si de dorintele celor din jur, este momentul sa iti reconsideri comportamentul.

6 comportamente care mai devreme sau mai tarziu iti vor provoca rau:

1. Esti incapabil/a sa spui Nu. Ai pe ordinea de zi mai mult sarcini de-ale altora decat de-ale tale? Ajutor, consultanta, cumparare, ingrijire, imprumut etc? Nu e bine! Opreste-te putin si intreaba-te: ce au facut toti acesti oameni vreodata pentru mine? Probabil ca vei imbatrani gandindu-te la un raspuns. Asadar, e timpul sa schimbi macazul. Fa din sarcinile proprii o prioritate. Daca cineva incearca sa demonstreze ca esti o persoana egoista si nerecunoscatoare, intelege ca nu face altceva decat sa iti manipuleze emotiile. Inainte de a intinde orbeste o mana de ajutor cuiva, intreaba-te daca aceasta persoana merita atentia si timpul pe care i le acorzi.

Cand vine vorba de urgente, este esential sa fii pregatit/a pentru tot ceea ce iti iese in cale. In scoala se predau astfel de lectii, insa acestea nu acopera in totalitate situatiile extreme. In acest articol, iti vom prezenta 12 situatii de urgenta atipice, poate chiar unice, si sfaturile pentru supravietuire aferente.

Cum sa supravietuiesti in situatii extreme. Sfaturi pe care nu le primesti la scoala:

1. Intalnirea cu gorila. Sigur, in Romania acest risc este foarte mic. Doar daca s-ar intampla sa scape un exemplar de la Zoo, ar putea avea cineva un asemenea ghinion. Oricum, e bine sa stii cum sa actionezi in acest caz. Poate ajungi intr-o tara cu gorile in libertate, cine stie?! :) E de stiut ca o gorila ataca doar daca se simte amenintata sau daca i se incalca teritoriul. In cazul unui atac nedorit, incearca sa ramai calm/a si sa nu faci miscari bruste. Fa-te mic/a, cum se spune in popor, ghemuindu-te si aratandu-i animalului ca il consideri superior. Altfel spus, vei parea mai putin intimidant/a, ceea ce va reduce agresivitatea gorilei.

Viata este plina de imprevizibilul care poate crea si multe situatii periculoase. Cand te astepti mai putin, te-ai putea gasi intr-un moment extrem, in care e necesar sa actionezi de urgenta. Iata cateva astfel de scenarii nedorite si solutiile pentru a incerca sa scapi nevatamat!

Cum sa scapi din situatii extreme:

1. Cand esti atacat/a pe strada:

Comportamentul uman se schimba in functie de prezenta celorlalti. Fenomenul nu e mereu un efect al gandirii constiente. Oamenii de stiinta au descoperit mecanisme ascunse care, practic, controleaza ceea ce facem si ceea ce spunem. Iata de ce comportamentul nostru variaza in functie de oamenii din jurul nostru si ce determina schimbarile comportamentale.

De ce te comporti mai frumos cu persoanele straine decat cu apropiatii:

- increderea ca persoanele apropiate te pot accepta asa cum esti. Daca te afli printre persoane mai putin aproapiate(la birou, sa zicem), te comporti politicos, civilizat pentru ca vrei sa pari o persoana amabila, educata, fara cusur. De multe ori, cand te intorci acasa, iti versi nervi pe cei dragi, asa cum spun romanii. De ce o faci? Pentru ca ai fost destul nenatural la job. Acum te simti confortabil si nu te sfiesti sa arati si partea ta negativa. Nu uita! Cu cat ne apropiem de cineva si cu cat avem mai multa incredere, cu atat simtim ca putem forta limitele acestei relatii. Este un comportament natural, dar deloc sanatos, mai ales pe termen lung!