Sos ciuperci, vin alb

Lista articolelor despre sos ciuperci si vin alb pe AflaCum.ro

Articole despre sos ciuperci si vin alb

Citeste cele mai noi articole despre sos ciuperci si vin alb publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre sos ciuperci si vin alb, pe AflaCum.ro!

Inainte de a fi pregatite, fie la gratar, fie ca mancare, momitele trebuie tinute in apa rece pana ce raman albe, fara urme de sange inchegat.

Ingrediente:

- 750 g momite,
- 200 g ciuperci,
- o ceapa,
- o lingurita de faina,
- 2 linguri de unt,
- o ceasca zeama de carne,
- o lingurita de bulion,
- un paharel de vin alb,
- sare.

Mod de pregatire:

Pastravul pe pat de legume cu vin alb reprezinta o reteta potrivita pentru o cina de neuitat sau pentru ocazii in care ai invitati speciali. E usor de preparat, iar gustul de exceptie e garantat.

Ingrediente:

- 4 pastravi;

Exista vinuri care pot fi consumate imediat dupa cumparare, insa unele soiuri trebuie puse la pastrare, o anumita perioada de timp, pentru a le dezvolta aroma si buchetul.

Iata cum trebuie pastrat vinul:

1. In primul rand este bine de stiut cat timp trebuie pastrat un vin. Majoritatea vinurilor pot fi pastrate doar cativa ani. Vinul alb obisnuit nu poate fi pastrat mai mult de 2 ani, iar cel rosu cel mult 3 ani. Informati-va cu privire la perioada de pastrare de la magazinele specializate.

Budinca de albus se obtine din albusuri amestecate cu zahar si peltea/dulceata dupa preferinte.

Ingrediente:

- 8 albusuri,
- 4 linguri zahar,
- 3 linguri peltea sau zeama de dulceata,
- 2 linguri zahar pentru imbracat forma.

Mod de preparare:

Pentru rulada de carne se folosesc diverse umpluturi. Noi va propunem o reteta satioasa de care este greu sa te plictisesti vreodata.

Ingrediente:

- 750 g carne,
- 100 g slanina (sau maduva),
- o felie de paine,
- 2 cepe,
- 2 oua,
- o lingurita de verdeata,
- sare, piper,
- o Iingurita de ulei,
- 1/2 lingura faina,
- o lingura de untura.

Aceasta budinca se obtine din taitei de casa numiti iofca in combinatie cu sunca.

Ingrediente:

- 3 galbenusuri,
- o ceasca de smantana,
- 200 g sunca,
- o ceasca de caimac,
- o ceasca de faina,
- sare.

Mod de preparare:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Iarna, cand e frig si simti nevoia sa te incalzesti cu o bautura calda si aromata, poti...
Rizoto cu ficat se poate servi cu sos de rosii sau cu sos de ciuperci la alegere. ...
O bautura de vara, tip cocktail este si acest punci de vin. Ingrediente: - o portocala, -...
Aceasta reteta se prepara in mod obisnuit din ficat de porc sau de vita, dupa preferinte. Ingrediente: ...
Sosul de ciuperci este un sos alb care se preteaza la budinca de creier. Acesta se obtine...
Sosul de ciuperci poate fi servit impreuna cu budinca de creier, dar si cu creierul de vita. ...