Sunca, taitei casa

Lista articolelor despre sunca si taitei casa pe AflaCum.ro

Articole despre sunca si taitei casa

Citeste cele mai noi articole despre sunca si taitei casa publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre sunca si taitei casa, pe AflaCum.ro!

Aceasta budinca se obtine din taitei de casa numiti iofca in combinatie cu sunca.

Ingrediente:

- 3 galbenusuri,
- o ceasca de smantana,
- 200 g sunca,
- o ceasca de caimac,
- o ceasca de faina,
- sare.

Mod de preparare:

Sunca presata reprezinta un deliciu pe care romanii il cumpara, de obicei, din comert. Unii, insa, stiu sa-l prepare acasa. Daca iti surade ideea, trebuie sa citesti ce urmeaza! Iti prezentam o reteta de sunca presata din carne de porc fara adaosuri sau conservanti!

Sunca presata de porc. Ingrediente:

- 3,5 kg de pulpa de porc;

Iti place sunca de porc sau slana, asa cum ii spun ardelenii? Atunci stii ca poate fi consumata simpla, afumata si bineinteles in diverse retete delicioase. Dar cum ai reactiona daca ti-am spune ca poate fi preparata si fara fierbere? Ei bine se poate si nu e deloc complicat sa obtii asa ceva. Sunca fara fierbere se mai numeste si pancetta.

Cum sa prepari sunca fara fierbere – pancetta. Ai nevoie de:

- o bucata de piept de porc (2 kg) – ideal, de casa;

Aluatul de taitei de casa este mai bun si mai sanatos decat cel din comert.

Folosit la supe, ciorbe si chiar la prajituri, gen cataif, aluatul de taitei se obtine usor si se lasa la uscat cel putin pana a doua zi inainte de a fi folosit.

Ingrediente:

Este timpul sa ne pregatim de sarbatori. Pentru ca o masa festiva incepe cu aperitivul, noi va invatam cum se fierbe sunca.

Mod de fierbere:

Intr-un vas destul de incapator se pune sa se infierbante apa.

Pentru prepararea suncii se foloseste pulpa de porc cu sare, trecuta prin fum.

Ingrediente:

- La 10 kg de carne,

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Un aperitiv gustos si hranitor il reprezinta ouale umplute cu ciuperci si sunca. Pentru aceasta reteta ai...