Sunca presata de porc. Ingrediente:
- 3,5 kg de pulpa de porc;
- 4 foi de dafin;
- 30 boabe de piper negru/dupa gust;
- o ceapa mare;
- 10 catei de usturoi;
- 2 linguri de sare;
- apa.
Sunca presata de porc. Mod de preparare:
- spala bine de tot carnea;
- pune pulpele apoi intr-un vas incapator(cratita);
- toarna apa rece peste pulpe, astfel incat sa le acoperi;
- lasa pulpele la inmuiat pentru o ora;
- varsa apa din cratita;
- acopera iar pulpele cu apa;
- adauga ceapa curatata, foile de dafin si boabele de piper;
- pune amestecul pe foc si adu-l la punctul de fierbere, adunand spuma formata pe suprafata sa;
- adauga saere in supa creata;
- fierbe carnea la foc mic circa 4 ore, pana cand o vei putea separa de pe oase;
- scoate carnea din supa si las-o sa se raceasca. Nu arunca supa!
- separa carnea de oase si de sorici;
- rupe carne in bucati mai mici;
- toaca usturoiul cat de marunt poti(sau da-l prin presa);
- amesteca usturoiul cu carnea si cu 3-4 polonice mici de supa. Asdtfel, supa va lega bucatelele de carne;
- soriciul care ramane il poti pune intr-o mancare de fasole sau intr-l varza calita;
- taie partea superioara a unei sticle de 2 litri de plastic;
- pune carnea in sticla, presand-o bine cu lingura;
- toarnai 2 polonice de supa pe suprafata carnii din sticla si mai preseaz-o putin;
- acopera sticla cu folie alimentara si introdu-o la frigider peste noapte. Astfel, sunca se va inchega;
- taie sticla cu atentie( cu un cutit mai dur sau cu o foarfeca)
- feliaza sunca si gata! E numai buna de mancat!
Spor la treaba si pofta buna!
Citeste si: Cum sa faci sunca fara fierbere - pancetta