Testosteron, hormoni

Lista articolelor despre testosteron si hormoni pe AflaCum.ro

Articole despre testosteron si hormoni

Citeste cele mai noi articole despre testosteron si hormoni publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre testosteron si hormoni, pe AflaCum.ro!

Citeste prospectul medicamentului Testosteron si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: La barbati: eunucoidism, climacterium, impotenta sau sterilitate prin deficit androgenic; criptorhidie post-pubertala cu hipogonadism; ca medicatie adjuvanta in stari de deficit proteic (convalescenta, postoperator, osteoporoza, fracturi care nu se consolideaza, ciroza, anemie aplastica).

La femei: cazuri selectionate de tulburari de climacterium, dismenoree, sangerari uterine functionale, mastita cronica; pentru prevenirea tumefactiei dureroase a sanilor postpartum si pentru suprimarea lactatiei; ca tratament paleativ in cancerul mamar progresiv si cancerul endometrial.

Testosteronul este un hormon sexual masculin care mentine caracterele sexuale secundare masculine. El este produs in testicule, dar si in ovare, in cantitati de 7-8 ori mai mici! Desi organismul produce in mod natural acest hormon, uneori este administrat artificial pentru a trata anumite afectiuni. La fel ca in cazul oricarei injectii subcutanate, testosteronul trebuie adminsitrat cu grija, in conditii de igiena, pentru a diminua riscurile unei infectii.

Cum sa faci terapie cu testosteron. Cand este necesara aceasta terapie:

1. Cand si de ce este este prescris testosteronul. Testosteronul este, de obicei, prescris pentru a trata hipogonadismul masculin- o afectiune care se dezvolta atunci cand testiculele nu functioneaza corect. Cu testosteron se mai trateaza:

Cortizolul este un hormon eliberat de glandele suprarenale care determina ficatul sa elibereze rezervele de zahar in sange. Numit si hormonului stresului, cortizolul ajuta la mentinerea unui sentiment de echilibru in situatii stresante. Din pacate, atunci cand nivelul de cortizol este mare, apar efecte negative asupra mintii si corpului.

Cum sa scazi nivelul de cortizol. Gestionarea stresului:

1. Practica respiratia profunda. Stresul te obliga sa respiri mai repede si mai superficial decat in mod normal. Exercitiile de respiratie abdominala timp de 20-30 minute in fiecare reduc semnificativ nivelul de anxietate si stres. Respiratia profunda creste fluxul de oxigen catre creier, ceea ce stimuleaza o stare de calm. Relaxeaza-ti muschii in timp ce expiri. Armonizeaza corpul, mintea si emotiile prin ritmuri naturale specifice de respiratie. Tehnicile de respiratie ritmica ajuta la eliminarea stresului, oboselii si furiei. Intinde-te pe spate si apoi punet o mana pe piept si cealalta pe burta. Pe masura ce relaxezi corp cu ochii inchisi, inspira incet pe nas. Mana de pe burta ar trebui sa se ridice (nu cea de pe piept). Tine respiratia adanca timp de trei , apoi elibereaz-o. Fa acest exercitiu pana cand te simti complet relaxat/a.

Organismul uman sintetizeaza aproximativ o suta de hormoni. Dintre acestia 6 sunt responsabili cu frumusetea. Ei contribuie la elasticitatea pielii si chiar la buna dispozitie. Din pacate, din motive necunoscute, multe persoane sufera dezechilibre hormonale, iar unul dintre efecte este imbatranirea prematura. Vestea buna e ca exista metode pentru restabilirea echilibrului hormonal.

Care sunt hormonii importanti pentru frumusetea corpului si cum sa mentii un nivel optim de hormoni:

1. Estrogenul determina celulele fibroblastice sa produca colagen si elastina. Cand nivelul acestui hormon scade, apar ridurile, fata devine neuniforma, iar sanii pierd din volum.

Cresterea in greutate poate fi provocata atat de alimentatie si stil de viata, cat si de anumite dezechilibre ale organismului. Daca ai o dieta sanatoasa si faci sport, dar nu poti scapa de kilogramele in plus, e cazul sa consulti medicul.

Ca element ajutator, iti prezentam o lista de cauze externe ale cresterii in greutate. Ne referim la anumite dezechilibre hormonale.

1. Glandele suprarenale sunt responsabile cu lupta impotriva stresului. Daca esti prea stresat, poate aparea un dezechilibru hormonal, ceea ce va duce la diferite disfunctii. Suprarenalele genereaza, de asemenea, cortizol(hormonul stresului). Un exces al acestui hormon duce la ingrasare.

O dieta corecta va avea un efect pozitiv asupra siluetei tale. In plus, poate restabili echilibrul hormonal. Consumand anumite produse alimentare poti ridica nivelul de testosteron; iar asta face un barbat mai atractiv pentru sexul opus!

Iti prezentam, astazi, o lista de 12 produse pe care barbatii trebuie sa le sa includa in alimentatie, daca vor sa devina cuceritori de inimi.

1. Carne. Nutritionistii nu sunt inca decisi cu privire la carne. Cat de sanatoasa este, cat de daunatoare? Cum trebuie gatita? Sunt intrebari la care acesti specialisti iti vor da raspunsuri diverse. Un lucru este, insa, cert: consumul de carne creste nivelul de testosteron. Asta se intampla mai ales daca mananci carne slaba in grasimi. La fel de important este sa n-o consumi in fiecare zi.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Unele pete de pe piele apar din cauza arsurilor solare sau sunt produse de anumite inflamatii, dereglari...
Citeste prospectul medicamentului Climen, drajeuri si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Climen se...
Citeste prospectul medicamentului Undestor si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Terapie de...
Citeste prospectul medicamentului FEMOSTON® conti 1/5, comprimate filmate si afla pentru ce este indicat si cum se...
Intrinsa este un plasture transdermic (un plasture care elibereaza un medicament prin piele). Plasturele elibereaza 300 micrograme...
Livensa este un plasture transdermic (un plasture care elibereaza un medicament prin piele). Plasturele elibereaza 300 micrograme...