Tristete, suparare

Lista articolelor despre tristete si suparare pe AflaCum.ro

Articole despre tristete si suparare

Citeste cele mai noi articole despre tristete si suparare publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre tristete si suparare, pe AflaCum.ro!

Bolile pot avea componenta genetica, ereditara. In aceasta situatie , sunt greu de evitat si trebuie sa ne luptam cu ele. In schimb, exista imbolnaviri declansate, nemostenite, provocate. Mediul in care traim, felul in care gandim, alimentatia, stilul de viata, in general sunt elemente asociate cu diversele boli, mai mult sau mai putin periculoase. Mai mult, se poate spune ca orice boala vine de la cap. Creierul o ajuta sau o indeparteaza!

Teoria conform careia bolile sunt permise sau respinse de la nivelul creierului este foarte bine ancorata in medicina chineza traditionala. Mai exact, aceasta disciplina ne spune ca fiecarui organ ii corespunde un anumit sentiment(emotie). Practic, trairile negative au stransa legatura cu majoritatea afectiunilor din corpul uman. Astfel:

- bolile de plamani pot fi cauzate de tristete;

Supararea nu e buna niciodata, d-apai inainte de somn! Daca atunci cand esti treaz/a, ai solutii pentru a procesa emotiile negative si pentru a le atenua, inainte de a te baga in pat, nu se mai intampla asta: sentimentul de neliniste va creste, iar noaptea se poate transforma intr-un adevarat cosmar!

Cum influenteaza supararea/furia/mania somnul de noapte:

1. Furia iti strica somnul. Se stie ca stresul si sentimentele negative declanseaza o stare de alerta ca un raspuns. Astfel, procesul de adormire dar si calitatea somnului sunt afectate! In plus, s-a dovedit ca tulburarea somnului poate genera mai multa furie. Probabil, te vei trezi epuizat/a de dimineata, in loc sa te simti fresh. Se creeaza practic un ciclu nedorit: supararea duce la un somn prost, iar acesta din urma alimenteaza starea negativa!

Emotiile sunt parte din conditia umana. Fara ele, cu greu ne putem imagina individul. Daca am face, totusi, un exercitiu de imaginatie, am trage o singura concluzie: fara emotii oamenii ar deveni niste roboti.

Emotiile tin, ca toate conceptele umane, de dualitate. Exista emotii constructive, cele care ne ajuta sa evoluam, psiho-afectiv si fizic si emotiile negative(distructive), cele care ne opresc, la un moment dat, din evolutie. Cand emotiile negative pun stapanire pe noi, sanatatea este in pericol. Afla, in cele ce urmeaza, care sunt cele sase emotii negative care ne imbolnavesc si care sunt principalele organe afectate de acestea.

Mania slabeste ficatul in mod serios. Din pacate, bolile hepatice pot fi fatale.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.