Vitamina d

Lista articolelor despre vitamina d pe AflaCum.ro

Articole despre vitamina d

Citeste cele mai noi articole despre vitamina d publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre vitamina d, pe AflaCum.ro!

O femeie este considerata infertila daca nu poate concepe un copil, dupa ce a incercat un an sa faca acest lucru pe cale naturala sau daca nu poate duce o sarcina pana la capat.

Infertilitatea la femei poate fi cauzata de diferite probleme de sanatate, cum ar fi sindromul ovarian polichistic, fibromul uterin, anemia, probleme de tiroida, blocarea tuburilor falopiene, Candida si bolile cu transmitere sexuala.  

Alti factori care cresc riscul infertilitatii la femei sunt alcoolismul, fumatul, varsta peste 35 de ani, obezitatea, stresul excesiv, ciclurile menstruale neregulate, alimentatia necorespunzatoare si antrenamentul fizic intens.

Citeste prospectul medicamentului Sterogyl, picaturi si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Acest medicament contine vitamina D care permite fixarea osoasa a calciului. Este indicat in profilaxia si tratamentul carentelor de vitamina D.

Compozitie: Ergocalciferol 2000000 U.I.; Excipienti: hidrochinona, alcool etilic 96 grade, 2, apa purificata pentru 100 ml. Titru alcoolic (V/V): 90%. 1 picatura contine 400 U.I. vitamina D2 si 14 mg etanol. 1 ml solutie buvabila corespunde la 50 picaturi.

Fosavance este un medicament care contine doua substante active: alendronat de sodiu trihidrat si colecalciferol (vitamina D3).

Este disponibil sub forma de comprimate albe (de forma unei capsule: 70 mg alendronat sodic trihidrat si 2 800 unitati internationale [UI] colecalciferol; rectangulare: 70 micrograme alendronat sodic trihidrat si 5 600 unitati internationale colecalciferol).

Pentru ce se utilizeaza Fosavance?

Citeste prospectul medicamentului  CalciviD si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Este recomandat pentru prevenirea si tratamentul complementar al osteoporozei.

Comprimate filmate: 30

Vitamina D se refera la un grup de vitamine necesar dezvoltarii oaselor si musculaturii. Deficienta vitaminei D in  organism presupune probleme serioase si uneori acestea sunt iremediabile; astfel de probleme ar putea fi prevenite in timp util daca am fi mai atenti la anumite semne si simptome care ne semnaleaza aceasta lipsa de vitamina D.

Iata unele indicii ce ar trebui sa va alarmeze:

Existenta unor factori de risc precum varsta  (copiii si batranii sunt mai predispusi la aceasta problema), expunerea la soare insuficienta (ori din cauza ocupatiei ori a regiunii ori a culturii), culoarea pielii  (persoanele cu pielea mai inchisa la culoare au un nivel mai ridicat de melanina, care inhiba producerea vitaminei D), starea medicala (cei care au probleme cu rinichii sau ficatul  pot avea lipsa de vitamina D) dar si obezitatea are ca efect  scaderea nivelului de vitamina D din organism.

Fii atent la alimentatie. Vitamina D se poate obtine din alimente precum: pestele gras: somon, ton, pastrav, sardine; din ciuperci, anumite tipuri de branza, lapte si este evident ca, pentru cei care tin diete serioase si nu mananca alimente ce contin vitamina D trebuie sa aiba in vedere posibilitatea unei deficiente in organism a acestei vitamine.

Ia aminte la durerile de oase sau la senzatia de moliciune, de lipsa de vlaga.  Toate acestea sunt semne ale deficientei vitaminei D.

Observa  mainile si picioarele  copiilor. Deficienta vitaminei D duce la rahitism si la aparitia diformitatilor la nivelul oaselor.

Cresterea inceata la copii este un alt semn al lipsei de vitamina D.

Durerile cvasiconstante la nivelul umerilor precum si dificultatile la mers sunt semne ale osteomalaciei (afectiune osoasa ce apare la adult si este determinata de demineralizarea oaselor) si necesita o supraveghere medicala.

Vitamina D  se refera la un complex de vitamine (cele mai importante pentru organism fiind D2  si vitamina D3 ), liposolubile, despre care se stie astazi ca previne cancerul intr-o proportie  de 60- 70 %.

Beneficiile acesteia sunt multiple iar deficitul vitaminei D in organism este cauza pentru multe probleme de sanatate: depresii, osteoporoza, rahitism, astm, diabet la copii, scleroza multipla etc.

Iata cum poti sa-ti maresti aportul de vitamina D, mai ales daca locuiesti in zone in care soarele este scump la vedere,  daca iti petreci mare parte din timp departe de lumina zilei (prin activitatea pe care-o intreprinzi) sau daca tii vreo dieta vegetariana riguroasa.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.