Vitamina d, infertilitate

Lista articolelor despre vitamina d si infertilitate pe AflaCum.ro

Articole despre vitamina d si infertilitate

Citeste cele mai noi articole despre vitamina d si infertilitate publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre vitamina d si infertilitate, pe AflaCum.ro!

O femeie este considerata infertila daca nu poate concepe un copil, dupa ce a incercat un an sa faca acest lucru pe cale naturala sau daca nu poate duce o sarcina pana la capat.

Infertilitatea la femei poate fi cauzata de diferite probleme de sanatate, cum ar fi sindromul ovarian polichistic, fibromul uterin, anemia, probleme de tiroida, blocarea tuburilor falopiene, Candida si bolile cu transmitere sexuala.  

Alti factori care cresc riscul infertilitatii la femei sunt alcoolismul, fumatul, varsta peste 35 de ani, obezitatea, stresul excesiv, ciclurile menstruale neregulate, alimentatia necorespunzatoare si antrenamentul fizic intens.

Problema fertilitatii afecteaza peste 30% dintre femeile din Romania care au depasit 35 de ani.

Din pacate, 56% dintre femei nu consulta un medic ginecolog sau un medic de la planning familial specializat in problemele de fertilitate Fie ca problemele de fertilitate sunt de natura hormonala, medicala, anatomica sau legate de stilul de viata, principalele cauze ale fertilitatii feminine sunt urmatoarele:

Sindromul ovarului polichistic este o afectiune care produce dezechilibre hormonale, afecteaza ovulatia si se manifesta prin obezitate, hirsutism (cresterea excesiva a parului in locuri nedorite) si aparitia chisturilor. Sindromul ovarului polichistic poate duce si la aparitia sterilitatii daca organismul produce hormoni masculini in exces, ceea ce deregleaza  eliberarea ovulelor de catre ovare la timpul cuvenit.
Specialistii cred ca excesul de insulina ar putea conduce la cresterea secretiei de hormoni androgeni la nivelul ovarelor. Femeile care se confrunta cu aceasta afectiune au nevoie in cele mai multe cazuri de tratament medicamentos, de aceea consultarea medicului si efectuarea unui set de analize este obligatoriu.

Citeste prospectul medicamentului Sterogyl, picaturi si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Acest medicament contine vitamina D care permite fixarea osoasa a calciului. Este indicat in profilaxia si tratamentul carentelor de vitamina D.

Compozitie: Ergocalciferol 2000000 U.I.; Excipienti: hidrochinona, alcool etilic 96 grade, 2, apa purificata pentru 100 ml. Titru alcoolic (V/V): 90%. 1 picatura contine 400 U.I. vitamina D2 si 14 mg etanol. 1 ml solutie buvabila corespunde la 50 picaturi.

Citeste prospectul medicamentului Profasi 500 ui, 2000 ui, 5000 ui flacon injectabil si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: La femei: infertilitate anovulatorie.

Profasi este folosit in tratamentul infertilitatii anovulatorii, unde administrarea sa face parte din schema de tratament care implica stimularea initiala a maturatiei foliculare si a proliferarii endometriale, de exemplu cu Metrodin (urofolitropina) sau de Pergonal (menotropin). Superovulatie pentru tehnica de conceptie asistata: hCG poate fi de asemenea utilizata ca parte integranta a schemei de stimulare ovariana in cadrul tehnicilor de conceptie asistata. In insuficienta de corpus luteum. Avort habitual. Amenintare de avort. La barbati: hipogonadism hipogonadotrofic. Criptorhidism. Oligo-astenospermie si azoospermie.

Fosavance este un medicament care contine doua substante active: alendronat de sodiu trihidrat si colecalciferol (vitamina D3).

Este disponibil sub forma de comprimate albe (de forma unei capsule: 70 mg alendronat sodic trihidrat si 2 800 unitati internationale [UI] colecalciferol; rectangulare: 70 micrograme alendronat sodic trihidrat si 5 600 unitati internationale colecalciferol).

Pentru ce se utilizeaza Fosavance?

Citeste prospectul medicamentului  BRAVELLE 75, solutie injectabila si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: BRAVELLE este indicat pentru tratamentul infertilitatii feminine.

2. COMPOZITIA CALITATIVA SI CANTITATIVA

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Indicatii: Puregon este indicat in tratamentul infertilitatii feminine in urmatoarele circumstante clinice. Anovulatia (inclusiv boala ovarului polichistic),...
Unele persoane nu au copii din anumite cauze, cum ar fi faptul ca ele sau partenerii nu...
Vitamina D se refera la un grup de vitamine necesar dezvoltarii oaselor si musculaturii. Deficienta vitaminei D...
Vitamina D se refera la un complex de vitamine (cele mai importante pentru organism fiind D2 si...