Zbor, rau miscare

Lista articolelor despre zbor si rau miscare pe AflaCum.ro

Articole despre zbor si rau miscare

Citeste cele mai noi articole despre zbor si rau miscare publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre zbor si rau miscare, pe AflaCum.ro!

Raul de miscare este o tulburare medicala, care afecteaza unele persoane atunci cand sunt supuse la miscare, in timpul calatoriei cu un mijloc de transport ( masina, autobuz, avion, vapor).

In timpul zborului, dar mai ales la decolare si aterizare, pasagerii pot prezenta rau de calatorie, denumit in acest caz, \\\"rau de avion\\\",care se manifesta sub forma de ameteli, greturi si varsaturi, ce apar imediat dupa decolare.

Iata cum puteti preveni raul de miscare in avion:

Raul de masina sau de miscare, asa cum mai este cunoscut, afecteaza o multime de persoane. Starea de ameteala si senzatia de voma sunt principalele simptome. Cauza acestei probleme este de natura neurologica. In timpul miscarii, creierul primeste semnale contradictorii de la ochi si urechi.

Raul de masina(miscare), in medicina clasica. Urechea interna este responsabila pentru echilibrul corpului. Exista doua tipuri de echilibru: static si dinamic. Echilibrul static gestioneaza orientarea capului si a corpului in raport cu podeaua, in timp de echilibrul dinamic gestioneaza orientarea capului si a corpului in raport cu miscarile bruste.

Sistemul vestibular, cel care ajuta organismul sa regleze echilibrul si miscarea, precum si sistemul vizual, transmit semnale corespunzatoare catre creier. Orice perturbare a acestei relatii firesti provoaca raul de miscare

Avionul reprezinta o forma moderna de transport, utilizata din ce in ce mai frecvent pe intreg Mapamondul. Multi oameni aleg sa zboare cu avionul. Unii stiu cum sa-si faca o calatorie mai confortabila, mai usoara, altii nu prea cunosc particularitatile zborului.

Pentru acestia din urma avem cateva sfaturi importante. Daca ve tine seama de ele, calatoria cu avionul va parea mai scurta si mai confortabila.

1. Locurile de langa fereastra sunt mai reci. Temperatura in afara avionului poate ajunge pana la - 65 grade –°elsius! Evident, fuselajul e rece ca gheata! Acest fenomen se resimte si in interior, pe locurile de langa geam. Senzatia de frig e mai accentuata vara, cand cei mai multi oameni poarte haine subtiri. Asadar, daca vrei sa te bucuri de peisaje de la mare inaltime, imbraca-te cu haine putin mai groase.

Citeste prospectul medicamentului Xalinat, drajeuri si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Rau de miscare, in special pentru scaderea gretei si varsaturilor, ametelilor. Vertij.

Compozitie

Citeste prospectul medicamentului Emetostop, medicamente si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Prevenirea si tratamentul raului de miscare, sindrom Ménière sau alte tulburari labirintice.

Prezentare farmaceutica: Comprimate a 30 mg meclozine (cutie cu 50 buc.).

Citeste prospectul medicamentului Cocculine, comprimate si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Rau de miscare.

Forma de prezentare:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Indiferent ca e vorba despre clasa intai sau a doua, o cursa scurta sau lunga, nu ai...
Raul de miscare poate transforma o vacanta de neuitat, intr-una de cosmar. Desi poate afecta persoane de...