Ziua nationala a romaniei, mancare traditionala

Lista articolelor despre ziua nationala a romaniei si mancare traditionala pe AflaCum.ro

Articole despre ziua nationala a romaniei si mancare traditionala

Citeste cele mai noi articole despre ziua nationala a romaniei si mancare traditionala publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre ziua nationala a romaniei si mancare traditionala, pe AflaCum.ro!

Ziua Nationala a Romaniei inseamna un moment de mandrie pentru orice roman, dar si o sarbatoare culinara , cu produse traditionale din belsug.

Gospodinele sunt mai ocupate in preajma zilei de 1 decembrie. Bucatele gustoase nu trebuie sa lipseasca de pe masa de Ziua Nationala a Romaniei. Daca, totusi,  iti lipseste inspiratia culinara in aceasta perioada, te ajutam cu patru retete potrivite pentru sarbatoarea de 1 decembrie:

1 VARZA MURATA CU CIOLAN AFUMAT

Ziua Nationala a Romaniei este sarbatorita, din 1990, de 1 Decembrie. La aceasta data, in 1918, prin Proclamatia de la Alba Iulia, regiunile actualei Transilvanii si Banatul se uneau cu Romania, formata deja din Muntenia (Tara Romaneasca) si Moldova.

In acelasi an, insa la date diferite, a avut loc unirea cu Basarabia(27 martie 1918 ) si Bucovina(15/28 noiembrie 1918). Tara noastra devenea Romania dodoloata.

Iata cateva traditii specifice zilei de 1 decembrie, Ziua Nationala a Romaniei:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.