In urma cu doar cateva zile, autoritatile hotarasera ca florile si martisoarele sa nu poata fi oferite in scoli. Aceleasi autoritati au schimbat macazul la 180 grade! Ministerul Educatiei a explicat de ce aceasta interzicere nu ar fi legala!
Legal
Ai nevoie de consultanta legala? Vrei sa stii de ce acte ai nevoie pentru anumite activitati? Urmareste sfaturile specialistilor nostri si vei afla ce documente sunt necesare pentru a obtine actul de identitate, pasaportul sau alte documente solicitate de functionarii din institutiile publice.
Martisorul este sarbatorit in fiecare an de 1 martie, odata cu startul primaverii! In mod obisnuit, se ofera martisoare si flori. Nu si anul acesta! Cel putin, nu in scolile din Romania, acolo unde era o traditie ca profesoarele si colegele sa primeasca martisoare de 1 martie!
Multi romani inca nu stiu de ce oficiu postal apartin si nici cum sa afle aceasta informatie. Daca si tu te afli in aceasta situatie, te ajutam in cele ce urmeaza.
Boboteaza va fi sarbatoritaanul acesta in conditii speciale de siguranta de catre Patriarhia Romana. Iata programul evenimentelor religioase care se vor desfasura la Catedrala Patriarhala din Bucuresti cu prilejul acestei mari sarbatori.
Pandemia Covid 19 continua sa ne dea mari batai de cap, chiar daca s-a inceput campania de vaccinare! Nici de Revelion situatia nu putea fi diferita! Iata lista scurta a restrictiilor impuse de autoritati pentru noaptea dintre ani!
Trecerea dintre ani reprezinta un motiv de bucurie, de speranta pentru romanii de pretutindeni. In vechiul sat romanesc, aceasta noapte speciala era, insa, un prilej pentru tot felul de traditii. Din pacate, multe dintre aceste obiceiuri s-au pierdut sau se pastreaza in foarte putine locuri din Romania.
Antemeridian si post meridian. Probabil ai auzit de multe ori aceste doua cuvinte asociate unei anumite ore. Daca inca nu faci diferenta intre ele, te lamurim in cele ce urmeaza.
Covid 19 continua sa dea peste cap intreaga Planeta. Oamenii de stiinta se straduiesc sa gaseasca un remediu. In aer pluteste incertitudinea. Economia mondiala are de suferit. La fel si buzunarele multor oameni de rand, care si-au pierdut job-urile sau carora li s-au taiat simtitor din salarii. Practic, e aproape imposibil sa nu te afecteze psihic toata aceasta perioada de presiune, in care trebuie sa te supui unor reguli de igiena si/sau izolare.
Alegerile locale din 2020 se vor desfasura, in conditii speciale, pe data de 27 septembrie. Daca nu stii, inca, in ce sectie esti repartizat si cum trebuie sa te pregatesti pentru vot, te informam noi!
Tepele din mediul online inca exista! Cand vrei sa cumperi/vinzi un produs pe un site de vanzare/cumparare trebuie sa fii atent/a, deoarece inca poti fi pacalit/a. Iata cum sa te feresti de tepe pe site-urile de profil.
Persoanele cu dizabilitati beneficiaza de rovinieta gratuita! In functie de gravitatea handicapului, sunt necesare anumite acte pe care persoana in cauza trebuie sa le depuna la dosar pentru a beneficia de aceasta gratuitate.
Romania a iesit din stare de urgenta, dar a intrat in stare de alerta! Din 15 mai, pentru 30 zile, va fi valabila aceasta stare. Iata lista de masuri impusa de autoritati pentru aceasta perioada:
Starea de urgenta se apropie de final. Cel putin, asta ne promit politicienii. Pe 15 mai, se va iesi din aceasta stare. Odata cu acest moment, vor aparea si anumite masuri de relaxare. Cel mai important: niciun roman nu va ma fi nevoit sa scrie o declaratie pe proprie raspundere, atunci cand se deplaseaza.
Romania se pregateste sa iasa din starea de urgenta, insa relaxarea sociala se va face treptat. In plus, odata cu ridicarea starii de urgenta, in data de 15 mai, romanii vor fi obligati sa poarte masti. Pentru a putea acoperi intreaga cerere, doua companii de specialitate vor produce un milion de masti zilnic!
Sfantul Mare Mucenic Gheorghe este sarbatorit de intreaga suflare ortodoxa pe 23 aprilie, in fiecare an. In popor, acest sfant este cunoscut sub numele de San-George. Sfantul Gheorghe este zeul vegetatiei, protector al naturii inverzite, dar si al oilor si vitelor. De aceasta sarbatoare se leaga anumite traditii si obiceiuri pe care multi romani credinciosi le respecta cu sfintenie.
Esti casatorit/a in afara granitelor tarii si vrei divortul? Normele de legislatie dunt diferite de la o tara la alta. In spatiul UE, insa, exista un set de norme comune ce se aplica in situatiile in care sunt implicate doua sau mai multe tari.
Ai divortat, dar doresti sa pastrezi numele de familie? Exista aceasta posibilitate, dar DOAR in anumite conditii. Despre acestea in materialul de mai jos.
Cartile de identitate se vor schimba incepand cu 2021! Romania va fi nevoita sa se alinieze standardelor europene si sa modifice formatul actualelor buletine.
Casatoria pe care multi inca o considera clasica in Romania presupune adoptarea numelui de familie de catre partenera. Daca , totusi, doresti, sa iti pastrezi numele de fata, trebuie sa stii ca este posibil. Iata toate posibilitatile de schimbare/pastrare a numelui prin casatorie in tara noastra.
Te-ai casatorit in strainatate? Probabil cunosti, deja, faptul ca trebuie sa inregistrezi casatoria si in tara de origine, Romania. Altfel, veti figura, in continuare, cu starea civila avuta anterior, casatoria oficiata in afara granitelor fiind, practic, inexistenta aici. In aceste conditii, toate drepturile ce va revin in calitate de sot/sotie nu vor fi recunoscute. Mai jos ai toate detaliile despre cum se transcrie actul de stare civila in tara noastra.
Cele mai citite
Abonare