Punctele cardinale nu sunt importante doar pentru specialistii care le folosesc in deplasari(terestre, maritime, aeriene), ci si pentru oamenii de rand. E normal sa stii unde te afli pe harta, chiar daca in practica asta nu te ajuta, probabil, niciodata. Nu mai vorbim despre cazul nefericit in care te afli in natura, departe de civilizatie, ratacit/a si fara busola! Atunci chiar trebuie sa stii cum sa identifici punctele cardinale! Astazi, vorbim despre Nord; mai exact despre cum poti identifica acest punct cardinal fara busola!
Hobby
Esti pasionat de travel, sport, fitness sau masini? Iti place sa petreci timpul in gradina sau sa ai un animal? Aici afli cum poti face singur lucrurile care te intereseaza!
Gradina Auto&Moto Travel Sport Animale FitnessDaca o sa ai vreodata ghinionul de a ramane fara frane in timp ce conduci autoturismul, trebuie sa stii ce ai de facut in acele secunde foarte importante pentru viata ta si a altor participanti la trafic. Iata un ghid de care speram sa nu ai nevoie vreodata!
Despartirea a doi caini care se lupta nu este simpla, mai ales daca nu te-ai mai intalnit cu o astfel de situatie. In plus, poate fi periculos atat pentru tine, cat si pentru patrupezi. Este esential sa actionezi rapid, dar doar prin metodele potrivite, pentru a evita orice ranire.
Pluviometrul este un aparat folosit pentru determinarea cantitatii de precipitatii atmosferice cazute intr-un anumit interval de timp pe o anumita suprafata. Poti cumpara asa ceva din comert sa poti construi la tine acasa. Este simplu si distractiv.
Nu mai porneste motorul masinii? Pierde din putere sau scoate un zgomot ciudat? Daca da, este foarte posibil ca pompa de combustibil sa fie defecta. Poti merge cu masina la un service autorizat sau poti sa o repari acasa. E nevoie de ceva cunostinte in domeniu si de instrumentele necesare.
Stai la curte intr-o zona care necesita protectie impotriva animalelor salbatice? In acest caz, ar trebui sa iei in considerare construirea unui gard electric autorizat, care sa tina animalele departe de gospodarie. Instalarea unui gard electric este un proces relativ simplu, dar necesita atentie la detalii pentru a fi sigur si eficient.
Pisica ta nu mai are chef de joaca, se fereste de tine si miauna aparent fara motiv? Daca da, verifica-i blanita. E posibil sa aiba un abces care ii provoaca cel putin disconfort. Aceasta e o problema comuna printre micile feline, putand fi cauzata de muscaturi, zgarieturi sau alte rani infectate.
Vrei sa-i asiguri cainelui tau de curte un confort sporit si multa siguranta? In acest caz te sfatuim sa-i construiesti un spatiu generos imprejmuit cu un gard sanatos de sarma. Construirea unui astfel de gard reprezinta un proiect pe care il poti realiza singur, cu putin efort, un nivel decent de pricepere si planificare. Iti oferim mai jos un ghid rapid.
Infiintarea unei plantatii de aronia este o afacere promitatoare, mai ales datorita cererii crescute pentru fructele sale bogate in antioxidanti. Pentru a reusi e nevoie sa tii cont de cativa pasi principali.
Crearea unei gradini hidroponice este o modalitate eficienta de a cultiva plante fara sol, folosind, in schimb, o solutie de nutrienti care ofera toate elementele esentiale de care plantele au nevoie pentru a creste.
Montarea cauciucurilor de iarna este o procedura importanta pentru siguranta ta in timpul sezonului rece. In niciun caz nu risca sa rulezi iarna, avand cauciucuri de vara sau uzate. Poti periclita propria viata si pe a celorlalti participanti la trafic!
Afanarea solului in sezonul de toamna este importanta pentru a pregati solul pentru iarna si pentru a crea conditii bune pentru plantarile de primavara.
Mozaicul tomatelor, stiintific Tobacco mosaic virus in tomatoes - TMV, este o viroza (provocata de virusi) foarte periculoasa, care afecteaza intreaga planta. TMV imbolnaveste mai ales soiurile si hibrizii de tomate care nu prezinta rezistenta genetica la acest virus.
Cartoful este una dintre cele mai populare plante din gradina gospodarului roman! Se cultiva pe suprafete mari, insa nu e usor de ingrijit. Asta si pentru ca se poate confrunta cu diverse boli si daunatori. Despre acestea in cele ce urmeaza.
Un solar este foarte important, daca doresti sa obtii o recolta bogata si fara riscuri majore de imbolnavire a plantelor. De asemenea, in solar poti creste legume in extrasezon si chiar poti obtine recolte din categorii ce necesita conditii speciale de clima.
Ceapa are nevoie de fertilizare, mai ales daca solul nu este foarte bogat in nutrienti. Exista diversi fertilizatori in comert, insa majoritatea nu sunt ecologici. Exista, din fericire, si optiuni sanatoase, care te vor ajuta sa imbogatesti recolta fara sa introduci substante nocive in plante.
Stirul este considerat de multi o simpla buruiana, care are proprietati toxice pentru porci sau vite. Pentru om , in schimb, aceasta este o planta bogata in minerale si vitamine. In Muntii Buzaului, de exemplu, oamenii de rand consuma stir in mod frecvent, mai ales in ciorbe. Ne referim la stirul rosu sau Cezar, care se gaseste din plin in zona montana a judetului Buzau. Poti creste, insa, stir rosu si la tine in gradina! E rezistent la conditiile de clima si se inmulteste fara probleme din propriile seminte.
Pastarnacul este o radacinoasa foarte populara in Romania. Se foloseste in supe si mancaruri specifice, avand un gust aparte pe care il putem descrie simplu ca fiind minunat. Daca vrei sa ai pastarnac in gradina, dar nu stii cum se cultiva, te ajutam cu acest articol.
Sfecla rosie in gradina? O idee excelenta pe care trebuie sa o pui in practica, daca nu ai facut-o deja. Aceasta radacinoasa cu gust aparte, este o sursa nemaipomenita de vitamine, antioxidanti si minerale. Sfecla rosie nu e dificil de crescut, daca tii cont de niste pasi suficient de simpli.
Azaleea este un arbust ornamental exotic cu flori rosii, roz sau albe. A devenit foarte popular si in Romania, fiind plantat de multi gospodari de la noi. Daca si tu doresti aceste flori superbe la tine in curte, iti oferim un ghid complet despre inmultirea azaleei. Exista 3 metode in acest sens.
Cele mai citite
Abonare