Exista insecticide diverse pe piata de profil, insa majoritatea contin substante periculoase pentru sanatatea umana. Daca vrei o solutie naturala pentru indepartarea daunatorilor din gradina ta, trebuie sa citesti materialul urmator. Vorbim despre apa de usturoi!
Gradina
Esti gospodar si iti place sa faci singur lucrurile in gradina? Ai nevoie de sfaturi pentru a fi un gradinar perfect? Citeste articolele noastre si descopera cum poti face singur lucrurile pentru a avea o gradina perfecta. Dar inainte sa te apuci de treaba, achizitioneaza uneltele specifice unui gradinar!
Ai o gradina superba de care esti tare mandru/a? Daca da, cel mai probabil, ai pus macar cateva randuri de cartofi. La fel de probabil, ai folosit metodele clasice, adica ai plantat cartofi intregi si/sau jumatati. Exista, insa, o metoda mai simpla si mai eficienta de a creste cartofi frumosi si sanatosi!
Tuta absoluta este o specie de molie din familia Gelechiidae cunoscuta si ca molia miniera a tomatelor. Este unul dintre cei mai mari daunatori ai rosiilor, fiind raspandita in Europa, Africa, Asia de Vest si America de Sud si Centrala.
Rubarba/reventul/taco este o planta ierboasa, perena, care ajunge pana la 2 metri inaltime. Este originara din Tibet, dar se cultiva cu succes si in Europa, mai ales in Marea Britanie. Are un gust acru, fiind folosita, de obicei, in prepararea anumitor deserturi. Din aceasta cauza, rubarba este categorisita ca fruct, desi este...leguma!
Gradinaritul este un domeniu cu reguli destul de clare, in care, insa, exista mereu ceva de invatat, oricat ai fi de experimentat. O demonstreaza inclusiv erorile comise de cei mai multi gospodari in propriile gradini. Ia aminte! S-ar putea sa te regasesti pe lista erorilor de mai jos.
Arunci cojile de oua? Nu o mai face, mai ales daca locuiesti intr-o zona rurala, in care gradina are un rol important in viata ta. Vei fi uimit sa afli ca aceste resturi pot face adevarate minuni in ceea ce priveste ingrasarea solului si nu numai.
Panselutele rezista bine in interior. Problemele apar, insa, cand pamantul nu mai este hranitor. Asadar, ai grija la substrat, deoarece panseluta ta va incepe sa piarda frunze, daca nu mai are substante nutritive. De obicei, tulpina se goleste, iar floarea incepe sa semene cu un palmier.
Ghioceii sunt vestitorii primaverii. Stim asta din traditie, dar si din experientele personale. Ghioceii scot capul din pamant inca din ianuarie. Ascunsi sub stratul de zapada, acestia ne incanta privirea, imediat ce stratul de omat incepe sa se topeasca.
Plantele de interior au nevoie de o ingrijire adecvata, chiar daca sunt ferite de intemperii. Indepartarea frunzelor si florilor bolnave, aplicarea de solutii antiparaziti si adaugarea dozei necesare de ingrasamant sunt principalele activitati, daca vrei sa ai o floare de interior sanatoasa.
Taierea vitei de vie este esentiala pentru o recolta corespunzatoare. Nu e dificil, dar exista cateva reguli de urmat, astfel incat planta sa se dezvolte armonios si sa produca ciorchini mari si sanatosi.
Ai o gradina cu pomi fructiferi si doresti sa obtii o recolta frumoasa, fara sa folosesti prea multe substante chimice, nocive? E cazul sa iti indrepti atentia catre tratamentele organice. Pastrarea si protejarea naturii devine din ce in ce mai populara, mai ales in randul celor tineri. Din fericire, exista tratamente organice eficiente in cazul pomilor fructiferi.
Bradul reprezinta unul dintre simbolurile Craciunului, fiind prezent in multe dintre casele romanilor in aceasta perioada de sarbatoare. Acest conifer cu frunze mereu verzi mai este folosit si in constructii, in general fiind transformat in cherestea. Apropo, te-ai intrebat vreodata de ce acele de brad sunt intotdeauna verzi? Daca da, insa nu ai gasit un raspuns, iti explicam fenomenul in cele ce urmeaza.
Fotosinteza reprezinta procesul fiziologic prin care plantele verzi sintetizeaza substantele organice din bioxid de carbon si apa cu ajutorul luminii solare absorbite de clorofila, eliberand oxigen. Altfel spus, continuitatea vietii pe Terra este posibila si datorita fotosintezei!
Rosia sau tomata, asa cum mai este cunoscuta, este fruct sau leguma? Probabil ca te-ai intrebat, macar o data in viata, acest lucru. Lucrurile par sa fie inca neclare cu privire la acest subiect, motiv pentru care, astazi, vom face lumina.
Microverdeata este o solutie excelenta pe timp de iarna, cand pe paturi nu creste mai nimic! Ai nevoie de seminte de mustar, o planta de nutret populara! Nu vei investi bani multi si nici prea mult timp. Vei avea, in schimb, verdeata din belsug pentru salate si nu numai!
Plantele de interior ne fac viata mai frumoasa, mai colorata. Unele, insa, nu sunt chiar sanatoase. Iti prezentam, asadar, topul celor mai toxice plante pe care le tinem in locuinte!
Plante de interior toxice:
Plantele de interior umplu de viata si de culoare orice locuinta, fie ca vorbim de casa sau de apartament. Pentru a le face sa reziste bine cat mai mult, mai ales in timpul sezonului rece, aceste plante trebuie sa primeasca anumite conditii. Esential este si ingrasamantul!
Crassula ovata, cunoscuta si sub denumirile populare de copacul banilor, planta banilor sau aribore de jad, este o planta de interior foarte rezistenta si longeviva. Putini stiu, insa, ca dezvoltarea sa armonioasa tine de un anumit tip de ingrasamant!
Sunt mai multe specii de cactus, insa una poate fi deosebita in ziua Nasterii Domnului. Ne referim la cactusul de Craciun, numit astfel deoarece infloreste toamna tarziu sau chiar de Craciun!
Plantele tale trec foarte greu peste perioada de iarna, chiar daca se afla in interior? In acest caz, ai la indemana un ingrasamant natural, care le va ajuta sa se mentina sanatoase . Ne referim la un banal ceai din coji de ceapa!
Cele mai citite
Abonare