Cum se pune o mana fracturata in atela

Cum se pune o mana fracturata in atela

Fracturarea unui os de la mana produce multa durere, a carei intensitate se poate mari cu fiecare miscare, ce poate cauza, de asemenea diferite complicatii.

Cel mai important lucru este sa mergeti de urgenta la un control medical, daca va fracturati mana.

Este bine de stiut ca cu cat o mana fracturata este mai repede pusa in atele, cu atat se va vindeca mai repede, iar durerea si inflamatia se vor diminua. Puteti face o atela dintr-un obiect la indemana, important este sa stiti cum sa o aplicati corect.

Iata cum se pune in atela o mana fracturata:

Pregatiti mana pentru aplicarea atelei. Introduceti bucati mici de vata sau pansament intre degete, pentru a absorbi transpiratia.

Confectionati atela, avand grija ca lungimea acesteia sa fie adecvata pentru imobilizarea mainii si a degetelor, ajungand de la jumatatea bratului, pana la buricele degetelor. Indoiti atela pentru a se plia pe membrul fracturat si pentru a sprijini corespunzator incheietura/ bratul /cotul.

Pozitionati si conturati atela, pentru a permite osului fracturat sa se vindece, intr-o pozitie sigura si naturala. Atela trebuie aplicata cu incheietura si mana aflate intr-o pozitie neutra, naturala si relaxata, cu degetele putin indoite si fara a incorda muschii mainii.

Infasurati bine zona fracturata, cu ajutorul unui pansament, a unei carpe sau a unei curele, cuprinzand atela si incheietura mainii, pentru a o fixa, fara a strange prea tare.

Nu scoateti atela, fara recomandarea sau supravegherea medicului.  

Aplicati indirect gheata pe mana fracturata, pentru a reduce umflatura si durerea. Infasurati gheata intr-un prosop sau aplicati un pachet de legume congelate, pentru a evita aparitia degeraturilor.

Luati calmante, pentru a diminua durerea, daca aceasta devine insuportabila.

Mergeti imediat la control medical, daca va fracturati mana sau alt membru al corpului.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Dentitia se refera la procesul in care unui copil incep sa ii apara dintii prin gingii. Acesti...
Nurofen plus este indicat pentru calmarea durerilor de cap, menstruale, dentare ale spatelui, reumatice, musculare, in migrena...
Nurofen este un medicament care ia durerea cu mana pentru ca o inlatura eficient. Prospect: Acest medicament...