Care sunt proprietatile curative ale usturoiului

Care sunt proprietatile curative ale usturoiului

Usturoiul este un superaliment, care ajuta la eliminarea toxinelor din organism si implicit la detoxifierea acestuia, avand multe alte proprietati curative, dupa cum urmeaza:

Tratarea problemelor respiratorii. Unsturoiul trateaza virusii de raceala si gripa, datorita continutului de alicina, care stimuleaza productia de anticorpi. In acest sens este indicat sa cosumati cate un catel de usturoi pe zi.

Tratarea bolilor de inima. Unsturoiul este benefic pentru inima si circulatia sanguina, deoarece previne formarea de cheaguri, scade nivelul colesterolului si a trigliceridelor din sange si mareste nivelul de antioxidanti din organism, prevenind bolile de inima.

Tratarea cancerului. Studiile arata ca usturoiul impiedica formarea de celule canceroase, stopeaza cresterea tumorilor si omoara celulele canceroase, intarind sistemul imunitar.

Detoxifierea ficatului. Consumul de usturoi ajuta la activarea enzimelor din ficat, care filtreaza toxinele. Usturoiul este un renumit „probiotic”, ajutand la cresterea bacteriilor benefice in sistemul digestiv si prevenind diareea. Totodata acest aliment imbunatateste digestia si intareste absorbia de minerale in organism.

Imbunatatirea starii de spirit. Consumul de usturoi creea o stare de bine in organism si va ajuta sa depasiti starile de depresie, tratand, de asemenea, insomnia, oboseala si anxietatea.
Incetinirea imbatranirii. Usturoiul ajuta la indepartarea semnelor imbatranirii si imbunatateste circulatia sanguina, mentinand organismul tanar si puternic.

Tratarea infectiilor fungice. Usturoiul este cunoscut pentru proprietatile sale antifungice. Usturoiul zdrobit se aplica pe zonele afectate, zilnic, pentru a trata astfel de afectiuni.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Ceapa rosie este leguma cea mai populara atunci cand vine vorba de prevenirea racelii si a gripei. ...
Telina se procura cu usurinta aproape in orice perioada din an si de la ea se folosesc...
Cojile de ou sunt aruncate de oameni deoarece nu le cunosc beneficiile uimitoare pe care le au...