Cei mai mari dusmani ai creierului

Cei mai mari dusmani ai creierului

Creierul este un organ esential pentru sustinerea vietii! Un creier sanatos inseamna o viata sanatoasa, cu activitati cotidiene eficiente si o viata sociala implinita. Din pacate, stresul cotidian si alimentatia nepotrivita afecteaza organul care ne ajuta sa actionam in fiecare moment. Exista anumite substante alimentare/nonalimentare care pot, pur si simplu, intoxica creierul.

Cei mai mari dusmani alimentari si nonalimentari ai creierului:

Monoglutamatul de sodiu este un potentiator de aroma. Gustul bun e singurul aspect pozitiv in cazul acestui aditiv. In rest, provoaca pagube. Mai ales , pe termen lung! Alzheimer, Parkinson, scleroza multipla, autism si tulburare de deficit de atentie sunt bolile pe care le poate declansa.

Invata sa citesti eticheta produselor! Unele alimente il au trecut. Altele ascund monoglutamatul sub alte denumiri precum extract de drojdie, sos de soia, proteine de soia, proteine din zer, proteine texturate, glutamat de sodiu, proteina hidrolizata, gelatina. Exista si solutii de diminuare a a efectelor produse de consumul de monoglutamat de sodiu. Radacina de ghimbiri micsoreaza nivelul de neurotoxicitate provocat de acest potentiator de aroma.

Metalele grele se gasesc amalgame dentare, produse chimice agricole și in unele vaccinuri. Pentru a elimina aceste metale grele din organism trebuie sa consumi legume si fructe precum spanac, broccoli, linte, patrunjel, coriandru si lamai.

Fluorul este substanta de baza in pasta de dinti/apa de gura. El exista chiar si in apa potabila din anumita state(Australia, Chile, Hong Kong, Irlanda, Israel, Malaezia, Noua Zeelanda, Singapore, Statele Unite ale Americii). In cantitati mari, fluorul afectaza memoria, dezvoltarea creierului la fat, dar scade si IQ-ul.

Citeste si: Cum poti influenta activitatea CREIERULUI. 9 descoperiri uimitoare

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Acidul gamma-aminobutiric(GABA) este un neurotransmitator care ajuta la trimiterea de mesaje intre creier si in sistemul nervos....
Oamenii folosesc doar 10% din creier. Probabil ai auzit expresia asta, macar o data in viata. Nu-i...
Concentrarea este una dintre actiunile care stimuleaza creierul. Uneori, cand ne concentram , parca simtim cum celulele...