Iata cum puteti evita aceasta substanta:
Evitati bauturile alcoolice care va lasa o cantitate mare de acetaldehida in gura, cum ar fi : Calvados (bautura de mere frantuzeasca cu continut de 40% alcool), vinul cu 12,5 % alcool, lichiorurile tari sau chiar berea cu continut ridicat de alcool.
O data ce aceste bauturi ajung in gura, microbii transforma alcoolul in acetaldehida, ce poate provoca cancer bucal si de gat sau alte tipuri de cancer.
Evitati bauturile alcoolice care contin acetaldehida, cum ar fi votca, ginul, tariile din fructe (vinul de Porto, visinata, berea aromata, etc. )
Diluati bauturile alcoolice, cu bauturi fara alcool, cum ar fi sucurile carbogazoase sau apa tonica, pentru a dilua continutul de alcool si de acetaldehida. Evitati sucul de fructe, deoarece pot contine, de asemenea, aceasta substanta.
Mentineti o igiena orala buna, pentru a elimina o parte din microbii din gura. Spalati-va pe dinti si folositi ata dentara si apa de gura.
Beti apa imediat dupa ce ati luat o gura de alcool, pentru a impiedica formarea acetaldehidei si pentru ca rezidurile de alcool si acetaldehida existente in respectiva bautura, sa fie inlaturate din gura si din gat.
Consumati bauturile alcoolice cat de repede posibil, pentru ca microbii din gura sa nu aiba timp sa produca acetaldehida.
Limitati consumul de bauturi alcoolice, pentru a elimina riscul cancerului cauzat de acetaldehida.
Evitati bauturile alcoolice de casa, cum ar fi tuica, visinata sau vinul, deoarece acestea contin cantitati mari de acetaldehida, mai ales datorita metodelor de producere si ambalare improprii.