Cum sa mananci sanatos cu minimum de efort:
1. Adauga fasole alba in urmatorul smoothie. Cele doua pare ca nu se potrivesc. Nu e deloc asa! Poti completa curcubeul alimentar dintr-un smoothie folosind boabe de fasole. Acestea vor oferi organismului tau multi macronutrienti si proteine. Asadar, data viitoare cand amesteci diferite fructe, nu uita de fasolea magica!
2. Mic-dejun. Amesteca untul de arahide cu diverse seminte. Daca preferi untul de arahide la micul dejun, consuma-l intr-un amestec cu seminte(de dovleac, de in, de chia, de susan etc)! Gustarea va fi la fel de delicioasa ca de obicei, dar va avea in plus elemente nutritive, vitamine si proteine de care organismul are nevoie.
3. Acopera ceaiul de plante. Acopera ceaiul preferat, imediat ce ai scufundat plicutele in cana. Daca nu faci asta, atunci uleiurile esentiale se vor evapora si nu vei avea parte de multe dintre proprietatile benefice ale plantelor.
4. Consuma seminte de pepene verde. Probabil, esti obisnuit sa dai semintele de pepene verde la o parte. Sigur ca nu e sanatos sa mananci prea multe! Cateva la o felie, insa, nu strica. Din contra! Semintele acestea contin proteine si fibre esentiale pentru organism. Asadar, mesteca si tu cateva seminte de pepene, odata cu miezul sau pune semintele deoparte. Le vei consuma sistematic in stare naturala sau adaugate in smoothie-urile preferate.
5. Gateste morcovii intregi. Morcovii sunt plini de betacaroten, fibre, vitamina K1, potasiu si antioxidanti. Sunt crocanti, gustosi si foarte hranitori. Mai mult, antioxidantii lor carotenici actioneaza impotriva cancerului. Cand sunt fierti intregi, morcovii pastreaza cu 25% mai mult falcarinol, un compus care are darul de a combate a cancerul.
6. Gateste orezul in ceai verde. Daca inlocuiesti apa cu ceaiul verde, orezul(alte paste) va fi imbogatit cu antioxidanti! Astfel, aceasta combinatie te va ajuta sa fii mai concentrat, poate ameliora simptomele digestive si de asemenea te va ajuta sa lupti impotriva kilogramelor in plus.
7. Toaca usturoiul si lasa-l sa se odihneasca. Usturoiul este un produs esential in bucatarie. Acesta ofera o aroma speciala oricarei mancari, fiind, de asemenea, un antibiotic natural, care ne protejeaza de diverse virusuri si raceli. Data viitoare cand gatesti cu usturoi, nu uita sa il lasi putin sa se odihneasca(5 minute), inainte de a-l adauga in mancarea preferata. Astfel, vei maximiza calitatile medicinale puternice ale usturoiului, cum ar fi compusi care lupta impotriva cancerului, antioxidanti si vitamina C.
8. Foloseste rosii conservate. Rosiile naturale par varianta cea mai sanatoasa, insa nu e chiar asa. Din pacate, acestea sunt culese prematur, cat inca sunt necoapte si nu au continutul sanatos al unei rosii ajunse la maturitate. De aceea ar fi bine sa alegi rosii la conserve. Acestea sunt coapte si procesate, oferind vitamine si licopen, un colorant natural rosu care are actiuni impotriva multor forme de cancer.
Citeste si: De ce e bine sa mananci mere