Cum sa-ti cureti sistemul digestiv

Cum sa-ti cureti sistemul digestiv

Un sistem digestiv sanatos este cheia unui stil de viata sanatos. Perioada ideala de tranzit a mancarii, de la consum la excretie nu trebuie sa fie mai lunga de o zi, in caz contrar sistemul digestiv are de suferit, din cauza acumularii de materii fecale in intestin. Iata cum poate fi curatat sistemul digestiv:

Alimente ce trebuie evitate:

Alimentele procesate, cum ar fi faina alba, painea alba, prajiturile si bomboanele sunt daunatoare sistemului digestiv, deoarece sunt sarace in fibre dietetice si au o valoare nutritiva scazuta. Acestea se pot lipi de peretii intestinelor, reducand capacitatea organismului de absorbtie a nutrientilor. 

Dulciurile, zaharurile si carnea rosie sunt alimente bogate in grasimi, alaturi de cafea, care dauneaza grav sistemului digestiv, deoarece actioneaza ca un agent deshidratant, creand dependenta. Este indicat sa inlocuiti cafeaua cu ceai verde, pentru a avea un sistem digestiv sanatos.

Laptele si produsele lactate, cum ar fi iaurtul, trebuie evitate pana la restabilirea echilibrului digestiv. 

Alimentele bogate in grasimi saturate trebuie eliminate din alimentatie, deoarece acestea pot dauna sistemului digestiv, cauzand boli grave.

Alimentele care contin chimicale si ingrediente de care nu ati mai auzit. Consultati ambalajele, in acest sens.

Alimente benefice:

Consumati zilnic fructe si legume, evitand prepararea termica in exces a acestora din urma, pentru a le pastra valoarea nutritiva. Rosiile, brocoli, morcovii si legumele cu frunze verzi contin antioxidanti, minerale, vitamine si fibre dietetice, care ajuta procesul digestiv, protejand organismul impotriva cancerului, a bolilor cardiace si prevenind atacul de cord.

Consumati surse de proteine, cum ar fi puiul, soia si ouale, deoarece au un continut redus de grasimi, care ajuta la intarirea muschilor. Acizii grasi esentiali sunt importanti pentru sanatatea sistemului digestiv, fiind prezenti in semintele de in, in migdale si in nuci.

Consumati cereale integrale, bogate in fibre, care ajuta la mentinerea unui tranzit sanatos.

Beti multa apa, pentru a va curata sistemul digestiv. Aceasta pune digestia in miscare, eliberand intestinele de mancarea blocata si eliminand toxinele din sistem, ajutand la un scaun regulat, pentru curatarea sistemului digestiv.

Consumati alimente organice, benefice sistemului digestiv. Fructele si legumele crescute neorganic pot contine toxine si chimicale si trebuie evitate.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Frigiderul este prietenul nostru cand vine vorba de alimentatie. In interiorul sau pastram, temporar, majoritatea produselor, daca...
Alimentele pe care obisnuiesti sa le consumi s-ar putea sa nu fie tocmai ce crezi! Vorba aia:...
Cassia este un arbore verde cu frunze vesnic de culoare rosiatica, originar din China, India, Indonezia și...