Scapi de anemie. Daca suferi de anemie, consuma curmale. Sunt foarte bogate in fier. 100 grame de curmale contin circa 0,90 mg de fier, ceea ce inseamna 11% din doza zilnica recomandata. Fierul regleaza chimia celulelor sanguine si influenteaza gradul de oxigenare a sangelui.
Scapi de diaree. Curmalele contin potasiu din plin. Acesta te va ajuta sa scapi de problemele stomacale, iar diareea nu iti va mai da batai de cap. De asemenea, curmalele, ajuta la regenarea florei bacteriene intestinale.
Uita de constipatie. Alimentele vor fi digerate mai usor, daca introduci si curmale in aliemntatie. Pune cateva curmale intr-o cana cu apa si lasa-le sa se inmoaie bine pentru 24 ore. Sucul lasat de curmale in aceasta perioada are efect laxativ.
Maresc apetitul si rezistenta sexuala. Tine cateva curmale intr-o cana cu lapte de capra pentru 12 ore. Adauga putina miere si cardamom. Amesteca bine si bea. Licoarea reprezinta un stimulent sexual atat pentru barbati cat si pentru femei.
Te ajuta sa slabesti. Intr-o dieta, curmalele iti asigura nutrientii necesari. In plus, aceste fructe nu contin colesterol. Totusi, au ceva zahar in compozitie, asa ca trebuie sa le consumi cu atentie pentru a nu te ingrasa. Un kilogram de curmale contine circa 3000 calorii, echivalentul numarului total minim de calorii din alimentatia cotidiana a unei persoane active.
Echilibreaza nivelul de colesterol. Curmalele reduc colesterolul LDL.
Ajuta la buna functionare a inimii si regleaza tensiunea arteriala. Inmoaie o mana de curmale cu tot seminte pana a doua zi. Dupa ce se imbiba, elimina semintele si toaca-le bine in robotul de bucatarie impreuna cu apa in care le-ai tinut la inmuiat. Consuma acest remediu de cateva ori pentru o inima mai sanatoasa.
Scad riscul de accident vascular. Potasiul din curmale ajuta la reglarea sistemului nervos. Aportul mai crescut de potasiu ( circa 400 mg) poate reduce riscul de accidente vasculare cu pana la 40 procente.
Citeste si: Cum sa-ti alcalinizezi organismul