Consumati multe fructe si legume, cum ar fi merele, brocoli, sparanghelul, strugurii, spanacul, pepenele galben, bananele, etc., deoarece acestea se descompun in substante alcaline, in comparatie cu carnea, lactatele, carbohidratii si ouale, care se descompun in acizi si ar trebui evitate.
Consumati leguminoase si fasole, pentru un plus de proteine, esentiale pentru buna functionare a organismului.
Consumati lapte de soia si de migdale si evitati lactatele, care produc acid.
Beti apa alcalinizata.
Consumati alte alimente benefice in dieta alcalina, cum ar fi nucile si semintele ( migdale, seminte de floarea soarelui, etc), proteine ce nu provin din carne ( tofu, soia, etc), condimente (sare de mare, curry, mustar, etc.) si fructe uscate neindulcite ( smochite, curmale si stafide).
Evitati si alte alimente care formeaza acid (inafara de cele mentionate anterior), cum ar fi: cerealele si produsele de panificatie ( paste, orez, biscuiti, paine), alimentele procesate ( gustari dulci si sarate, sucurile acidulate, gemurile, etc), precum si anumite fructe si legume ( afinele, nuca de cocos uscata, maslinele si prunele).
Incercati minimalizarea stresului, deoarece acesta este principala cauza a acidului din organism.
Odihniti-va suficient dupa ce faceti miscare, pentru a evita febra musculara, cauzata de acidul lactic acumulat in muschi.
Limitati consumul de alcool, tutun, cofeina si medicamente, deoarece produc acid.