Pentru azi, ti-am pregatit o lista de alimente care influenteaza mirosul corporal. Fiecare tandem are o componenta pozitiva si alta negativa:
Iaurt vs lapte. Culturile active prezente in iaurt scad cantitatea de compusi sulfitici care provoaca mirosuri. De asemenea, vitamina D prezenta in iaurt ajuta la combaterea bacteriilor prezente in cavitatea bucala, reducand astfel respiratia urat mirositoare. Pe de alta parte, laptele contine colina( mina care face parte din complexul vitaminei B, utilizata in tratamentul hepatitelor )care se metabolizeaza in trimetilamina. Acest proces poate provoca un miros urat ala nivelul pielii.
Ceai de plante vs cafea. Ceaiul din plante este o sursa excelenta de antioxidanti. Cu cat organismul are mai putine toxine, cu atat va mirosi mai bine. In schimb, cafeaua si orice bautura pe baza de cofeina pot provoca mirosul neplacut al corpului(acru, cum i se mai spune in popor).
Mar vs conopida. Marul are prorietati de detergent natural, ceea ce ajuta in combatarea respiratiei urat mirositoare. Conopida, pe de alta parte, contine colina,despre care, deja, stim ca provoaca miros neplacut la nivelul pielii.
Portocala vs dovleac. Citricele miros grozav si sunt usor absorbite de organism, oferindu-ti astfel o modalitate rapida de a imbunatati mirosul general. In schimb, dovleacul contine colina...
Cardamom si scortisoara vs usturoi si ceapa. Cardamomul si scortisoara nu numai ca fac mancarea mai gustoasa, ci te fac is mai atragator/oare, oferindu-ti un miros proaspat si placut de lunga durata. De cealalta parte, usturoiul si ceapa contin compusi organici de sulf care sunt metabolizati si eliminati in principal prin porii din corp, provocand un miros neplacut al pielii.
Telina vs sparanghel. Telina ajuta corpul sa elibereze feromoni. Vei oferi, astfel, mai multa atractie pentru sexul opus. In schimb, acidul din sparanghel se descompune in compusi de sulf...
Peste vs carne rosie. Un studiu a relevat faptul ca femeile percepeau mirosul corporal al barbatilor care aveau o dieta fara carne timp de doua saptamani ca fiind mai atractiv si mai placut in comparatie cu cei care consumau carne rosie. Pestele, pe de alta parte, nu elibereaza acele mirosuri neplacute.
Seminte de schinduf vs seminte de dovleac. Semintele de schinduf imbunatatesc sanatatea digestiva, ajutand la liminarea toxinelor din organism. De partea cealalta, sSemintele de dovleac contin niveluri ridicate de colina.
Citeste si: Cum sa mananci sanatos cu minimum de efort