Beneficiile consumului de suc de graviola:
- previne cancerul - sucul de graviola inhiba dezvoltarea tumorilor maligne. De asemenea, acest suc se numara printre putinele remedii naturiste ce previn toate tipurile de cancer, cu predilectie pe cel mamar, pe cel de colon, pe cel de prostata si pe cel pulmonar.
- accelereaza digestia - fructul contine multe fibre.
- detoxifica organismul.
- aliment pentru diabetici - zaharurile din graviola sunt usor de metabolizat, iar compusii lor pot combate si stabiliza nivelul de zahar din sange. E recomandat ca diabeticii sa bea suc de graviola neindulcit. Aceasta bautura le va oferi toate caloriile necesare, fara a le mari glicemia.
- te ajuta sa slabesti - graviola stimuleaza pierderea in greutate pentru ca e sarac in calorii. 100 g de graviola contin 65 calorii.
- previne gripa - vitamina C din compozitie face din graviola un fruct excelent in combaterea racelii si gripei.
- ofera protectie ficatului - antioxidantii din acest fruct ajuta la purificarea ficatului dar si la digestia grasimilor.
- te ajuta sa scapi de insomnii - sucul obtinut din acest fruct actioneaza asemenea unui sedativ natural. Astfel, te vei relaxa inainte de somn.
- intareste oasele - graviola contine fosfor si calciu, elemente benefice pentru sanatatea oaselor si a dintilor. Consumul acestui fruct este recomandat femeilor ajunse la menopauza, constituind o modalitate foarte eficienta de a preveni pierderea densitatii osoase provocate de scaderea nivelului de estrogen.
Cum sa prepari suc de graviola: Ai nevoie de:
- un graviola copt.
- o cana si jumatate (375 g) de lapte, apa sau lapte evaporat.
- o lingurita (5 g) de nucsoara.
- o lingura (14 g) de vanilie.
- o jumatate de lingurita (2,5 g) de ghimbir ras.
- o lingura (25 g) de miere.
Cum sa prepari suc de graviola:
- decojeste fructul si pune-l intr-un castron impreuna cu laptele.
- stoarce graviola cu mainile, astfel incat sucul sa se amestece cu laptele.
- arunca pulpa ramasa.
- strecoara sucul pentru a indeparta samburii si partea fibroasa a fructului.
- adauga celelalte ingrediente.
- raceste sucul inainte de a-l consuma. E mai gustos.