Cum sa usuci prunele. Ingrediente:
- prune dulci, mari, dar nu moi in totalitate(dintr-un kilogram de prune fresh vei obtine circa 300 grame de prune uscate);
- frunze de dafin.
Cum sa usuci prunele. Mod de preparare:
- spala prunele;
- indeparteaza cozile si samburii prunelor, dar fara sa desfaci complet fructele;
- muta prunele pe o tava tapetata cu hartie de copt, cu sectiunea in sus;
- preincalzeste cuptorul pana la 50 grade Celsius;
- usuca prunele in cuptor pentru 5 ore;
- lasa prunele la racit in cuptor;
- da iar prunele la copt pentru inca 5 ore la temperatura marita(7- grade Celsius;
- lasa-le iar la racit tot in cuptor;
- usuca din nou prunele la 90 grade, pentru 3 ore;
- cu un sfert de ora inainte de finalul uscarii, mareste temperatura cuptorului la 120 grade;
- lasa prunele la racit;
- muta prunele uscate in borcane uscate si curate, pe fundul carora vei aseza cate doua frunze de dafin;
- pune capace borcanelor si inchide-le ermetic;
- muta borcanele cu prune uscate in locul de depozitare(beci, pivnita, debara etc).
Citeste si: Cum sa usuci patrunjelul pentru iarna