Dulceata de prune cu nuci. Ingrediente:
- 2 kilograme de prune(iti recomandam vinete, grase sau anaspet, dar poti folosi orice soi doresti);
- 1,5 kilograme de zahar;
- 400 grame de nuci;
- 2 batoane de scortisoara;
- 250 mililitri de apa.
Dulceata de prune cu nuci. Mod de preparare:
- sectioneaza prunele in jumatati.
- elimina samburii prunelor.
- pune nucile uscate intr-o tigaie.
- presa prunele cu zahar.
- adauga apa so batoanele de scortisoara.
- da flacara la mic, dupa ce amestecul da in clocot.
- mai fierbe amestecul inca 20 minute, adunand spuma din cand in cand.
- dulceata e gata cand prunele sunt moi. Scoate batoanele de scortisoara.
- toarna dulceata in borcane sterilizate;
- inchide ermetic borcanele cu dulceata;
- intoarce borcanele cu capacele in jos, inveleste-le cu o patura si lasa-le la racit;
- muta dulceata in beci, pivnita, departe de actiunea razelor de soare.
Spor la treaba si pofta buna!
Citeste si: Dulceata de prune verzi