Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Daca doriti sa pastrati gustul proaspat al capsunelor pe tot cuprinsul anului, congelarea acestora este una dintre solutii.
Daca doriti sa pastrati gustul proaspat al capsunelor pe tot cuprinsul anului, congelarea acestora este una dintre solutii.
Capsunele congelate sunt gustari delicioase, usor de pregatiti si de pastrat.
Iata cateva metode de congelare a capsunelor:
Ingrediente
- Capsune (in cantitatea dorita) , nu prea tari, dar nici prea moi, fara parti decolorate, urme de mucegai sau alte semne.
- Apa, sirop/ zahar / limonada ( in functie de metoda aleasa, in cantitatile de mai jos).
- Spalati bine capsunele inainte de congelare, deoarece ele vor fi conservate si nu sterilizate.
- Uscati bine capsunele, inainte de congelare, deoarece apa in exces poate crea un strat dur si neplacut la suprafata acestora, in momentul congelarii.
- Daca doriti sa pastrati capsunele timp indelungat, eliminati majoritatea aerului din pungi, inainte de a le pune in congelator. Acest lucru va preveni degerarea fructelor si va le va pastra proaspete.
Congelarea fructelor intregi
Spalati si stergeti capsunele, lasandu-le intregi.
Puteti opta pentru una din urmatoarele metode:
- Puneti fructele in recipiente sau in pungi de plastic, luand in calcul posibilitatea ca acestea sa se lipeasca intre ele.
- Puneti capsunele pe tavi de copt plate, pentru a preveni lipirea acestora.
- Puneti hartie de copt pe tavi si asezati capsunele, lasand o anumita distanta intre ele.
- Puneti capsunele in congelator.
- Asteptati ca acestea sa fie congelate, indepartati-le de pe tavi si puneti-le la pastrare in congelator, in pungi cu inchidere ermetica.
Consumati capsunele in cel mult 2 luni.
Congelarea capsunelor intr-un strat de zahar tos
- Taiati capsunele in jumatati sau in felii si puneti-le intr-un bol.
- Presarati cate o jumatate de cana de zahar pe fiecare kilogram de capsune.
- Amestecati incet, pentru a ajuta zaharul sa se dizolve. Aveti grija sa nu striviti capsunele.
- Puneti capsunele invelite in zahar intr-un recipient cu inchidere ermetica si congelati-le.
Congelarea capsunelor in sirop de zahar
- Fierbeti o parte de zahar cu 4 parti de apa si faceti un sirop.
- Puneti capsunele spalate si uscate, intr-un recipient de plastic si turnati siropul peste ele.
- Puneti recipientul in congelator. Capsunele se vor pastra proaspete pana la 6 luni.
Congelarea capsunelor intr-un strat de zahar extrafin
- Spalati si uscati capsunele.
- Presarati zahar extrafin pe ele si puneti-le in recipiente sau pungi de plastic.
- Folosind aceasta metoda capsunele se vor pastra pana la 6 luni.
Piure inghetat de capsune
- Spalati si uscati capsunele.
- Pasati-le cu ajutorul unui blender.
- Turnati piureul intr-un recipient de plastic sau intr-o tava pentru cuburi de gheata.
- Acest piure se poate pastra pana la 6 luni in congelator.
Capsune in cuburi de gheata ( ideale pentru zilele toride de vara)
- Spalati si uscati capsunele. Alegeti fructe de marime potrivita pentru a incape in orificiile tavii de gheata.
- Puneti cate o capsuna in fiecare orificiu al tavii pentru gheata si umpleti tava cu apa sau limonada.
- Folosind aceasta metoda capsunele se pot pastra pana la doua luni.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.