Compot de agrise

Compot de agrise

Agrisele sunt niste fructe mici, rotunde si rosii din care se poate obtine compot, dar si alte preparate dulci.

Compotul de agrise se prepara astfel:

Ingrediente:

- 500 g agrise,
- 250 g zahar,
- un pahar de apa,
- vanilie.

Mod de preparare:

1

Se aleg agrise nu prea coapte.

2

Se ciupesc codita si floarea uscata din varf si se spala.

3

Se pun in apa clocotita sa traga un singur clocot, se limpezesc in apa rece, in care s-a pus putin otet sau zeama de lamaie. Se scurg.

4

Se face siropul de zahar, apa si vanilie, se pun agrisele sa fiarba cateva minute, se scot cu lingura cu gauri si se pun in compotiera.

5

Siropul se lasa sa mai fiarba, pana scade pe jumatate si se toarna deasupra.

Se serveste rece.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Castanele comestibile sunt un remediu eficient contra tusei si astmului. De fructele castanului ne mai putem bucura...
Compotul de gutui poate fi aromatizat cu scortisoara, vanilie sau cuisoare, in caz ca va plac bauturile...
Perele sunt fructe de vara si toamna zemoase si aromate. Exista o multime de soiuri romanesti de...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare