Compot de capsune

Compot de capsune

Compotul obtinut din capsune sau orice alte fructe este gustos si sanatos, cu conditia sa fie preparat in casa.

Iata o reteta de compot din capsune la care puteti adauga cantitatea de zahar dorita, in caz ca va place sa consumati o bautura mai dulce sau mai acrisoara.

Ingrediente

- 750 g capsuni,

- 200 g zahar,

- ½ pahar cu apa.

Mod de preparare:

1

Se spala capsunile usor cu apa, se curata de codite si se scurg bine pe o sita. Se pun Intr-un vas zaharul cu apa.

2

Se tine vasul pe marginea aragazului pana se topeste zaharul, se Impinge apoi pe foc iute si se lasa sa dea cateva clocote.

3

Se pun capsunile, se acopera, se trag pe foc mic si se tin 10 minute, fara sa fiarba, astfel Incat fructele sa ramana Intregi.

4

Se lasa compotul sa se racoreasca si se pune la rece.

Folosit ca si conserva de iarna, compotul de capsune se pune in borcane capsate. Daca doriti sa il consumati in sezonul cald, atunci compotul de capsune se foloseste dupa ce se raceste.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Castanele comestibile sunt un remediu eficient contra tusei si astmului. De fructele castanului ne mai putem bucura...
Compotul de gutui poate fi aromatizat cu scortisoara, vanilie sau cuisoare, in caz ca va plac bauturile...
Perele sunt fructe de vara si toamna zemoase si aromate. Exista o multime de soiuri romanesti de...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare