Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Piersicile sunt niste fructe zemoase de vara care pot fi folosite in diverse combinatii.
Piersicile sunt niste fructe zemoase de vara care pot fi folosite in diverse combinatii.
Noi va propunem un compot de piersici, numai bun de consumat vara proaspat, dar si iarna, atunci cand este conservat la borcane.
Ingrediente:
- 750 g piersici,
- 175 g zahar,
- 1 ½ pahar cu apa.
Mod de preparare:
Se curata piersicile de pielita cu un cutitas. Pentru ca sa se ia pielita mai usor, se introduc o clipa piersicile in apa clocotita, se scot si se pun in apa rece.
Se taie in doua si se scot samburii. Se pune sa fiarba zaharul cu apa.
Cand incepe siropul sa colocoteasca, se pun piersicile si se lasa sa fiarba 10 minute la foc foarte mic, astfel incat sa se inmoaie, fara sa se sfarame.
Piersicile nu trebuie fierte prea mult, ca sa ramana mai degraba ceva mai tari, decat prea moi.
Optional, piersicile din compot pot fi folosite la prepararea diverselor prajituri si tarte cu fructe.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.