Cum se prepara un smoothie de iaurt cu fructe

 Cum se prepara un smoothie de iaurt cu fructe

Smoothie-urile cu iaurt si fructe sunt delicioase si sanatoase, putand fi consumate la micul dejun sau ca gustare in timpul zilei.

Iata 4 retete de smoothie de iaurt cu fructe:

1. Smoothie de iaurt cu capsuni si banane:

Maruntiti fructele. Pentru aceasta reteta aveti nevoie de aproximativ o cana de fructe. Feliati o banana si taiati capsunile in cubulete. Daca doriti ca smoothie-ul sa aiba un gust pronuntat de banana, folositi o cantitate mai mare de banane si una mai mica de capsuni si invers, daca doriti ca smoothie-ul sa aiba gust pronuntat de capsuni. Puteti, de asemenea sa congelati fructele, daca doriti un smoothie rece ca gheata.

Alegeti un indulcitor. Bananele si capsunele sunt suficient de dulci pentru a fi folosite ca atare, insa unele persoane prefera un smoothie mai dulce. Puteti adauga o lingurita de zahar, miere sau nectar de agave, pentru un gust delicios.

Alegeti tipul de iaurt pe care doriti sa-l folositi. Avet nevoie de o cana de iaurt simplu, cu aroma de vanilie sau de fructe, in functie de preferinte. De asemenea iaurtul poate fi integral sau degresat. Cu cat iaurtul are mai multa grasime, cu atata smoothie-ul va fi mai gros si va avea un gust mai bogat.

Amestecati ingredientele intr-un blender sau intr-un mixer, pana cand sunt bine incorporate si nu prezinta bucati mari. Verificati textura smoothie-ului pe parcurs, daca doriti sa fie mai lichid, puteti adauga cateva linguri de lapte. De asemenea puteti adauga cateva cuburi de gheata, pentru a raci smoothie-ul si pentru a-i da o textura ca de inghetata.
Serviti smoothie-ul intr-un pahar pentru a va putea bucura de minunata culoare roz. Tineti bautura la frigider, daca nu doriti sa o serviti imediat.

3. Smoothie de iaurt cu 3 tipuri de fructe de padure:

Pregatiti o cana cu fructe de padure. Puteti folosi orice combinatie: afine, zmeura, mure, capsuni, etc. Indepartati fructele lovite sau prea moi, spalati-le pe cele sanatoase si taiati-le coditele. Puteti folosi si fructe de padure congelate. Aveti grija la mure si zmeura, deoarece au multe seminte mici. De asemenea, atunci cand alegeti afinele, aveti grija sa aiba coaja subtire.

Amestecati iaurt cu lapte. Smoothie-urile cu fructe de padure tind sa aiba consistenta groasa, aproape gelatinoasa, insa le puteti subtia, adaugand niste lapte. Combinati o jumatate de cana de iaurt, cu o jumatate de cana de lapte integral sau degresat, luand in considerare faptul ca smoothie-ul va avea o textura mai groasa, daca iaurtul si laptele contin multa grasime.

Alegeti un indulcitor. Pentru a obtine un smoothie light, este indicat sa il indulciti cu o lingurita de nectar de stevie sau de agave sau cu bucati de banane foarte coapte, daca doriti sa evitati zaharul.
Amestecati ingredientele intr-un blender, pana cand textura devine matasoasa si nu prezinta bucatele de fructe. Verificati consistenta smoothie-ului si adaugati lapte, iaurt sau gheata, dupa preferinte.
Serviti smoothie-ul intr-un pahar, daca doriti sa-l consumati acasa sau intr-un recipient de plastic, daca doriti sa-l savurati din mers.

3. Smoothie de iaurt tropical:

Pregatiti o cana de fructe tropicale, cum ar fi ananasul, mango, papaya, guava, fructul pasiunii sau kiwi, congelate sau proaspete si taiate in cubulete mici.

Folositi o cana de iaurt grecesc, integral sau degresat, deoarece acesta scoate in evidenta suculenta fructelor tropicale, gustul sau acrisor potrivindu-se de minune cu dulceata fructelor.

Folositi suc de portocale, de ananas, de limeta sau de mango, pe post de indulcitor.
Amestecati ingredientele, intr-un blender, pana cand capata o textura catifelata. Adaugati suc de fructe daca doriti o consistenta mai lichida sau iaurt, daca doriti sa ingrosati compozitia.

Serviti smoothie-ul, intr-un pahar inalt, cu un pai.

4. Smoothie de iaurt cu scortisoara:

Pregatiti niste fructe de toamna. Taiati un mar si o para, curatate de coaja, in cubulete mici, pentru a fi mai usor de incorporat in smoothie.

Folositi o cana de iaurt cremos, integral sau degresat, cu textura bogata.
Adaugati condimentele si indulcitorul. O jumatate de lingurita de scortisoara si un praf de nucscoara vor oferi smoothie-ului gustul toamnei, iar o lingurita de sirop de artar il va indulci.

Amestecati ingredientele, intr-un blender, pana cand textura devine cremoasa si catifelata. Adaugati putin lapte daca doriti sa fluidizati compozitia.

Serviti smoothie-ul, intr-un pahar, presarand un praf de scortisoara deasupra, pentru decor.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Dietele sunt diverse si destul de controversate. Unele sunt foarte eficiente. Altele nu dau randamentul scontat si...
Detoxifierea organismului este foarte importanta pentru buna functionare a acestuia. Smoothie-urile sunt cea mai buna metoda de...
Smoothie-urile sunt ideale pentru micul dejun sau ca gustare in timpul zilei, fiind sanatoase si hranitoare. Iata...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare