Cum puteti recunoaste semnele extenuarii?

Cum puteti recunoaste semnele extenuarii?

Multe persoane se simt impovarate de circumstantele zilnice ale vietii personale.

Acestea pot fi provocate de multi factori, cum ar fi stresul la locul de munca, unde multi oameni isi petrec majoritatea timpului. Conform specialistilor, stresul poate duce la extenuarea indivizilor, stare ce rezulta dintr-un stres excesiv, luand forma unei extenuari fizice si psihice, care poate avea rezultate devastatoare.

Iata cum puteti recunoaste semnele extenuarii:

1

Extenuarea mentala, emotionala si fizica se manifesta prin lipsa de energie, inca din primele ore ale diminetii, cei aflati in aceasta stare trebuind sa faca un efort considerabil de a merge la serviciu. Acestea sunt reactii normale, cu care se confrunta indivizii ce au de-a face cu situatii extrem de stresante, insa daca va simtiti astfel zilnic, acesta ar putea fi un semn de extenuare.

2

Lipsa de randament la serviciu. Conform specialistilor, daca o persoana eficienta si exacta la locul de munca se confrunta cu o scadere considerabila a calitatii muncii depuse, ar putea avea de-a face cu simptomele extenuarii.

3

Lipsa motivatiei in stabilirea telurilor in cariera. Daca o persoana ambitioasa, cu planuri mari in cariera, se simte dintr-o data neajutorata si fara speranta, datorita cerintelor mari de la locul de munca, exista posibilitatea ca respectiva persoana sa fie extenuata.

4

Irascibilitate si lipsa de rabdare vizavi de colegii de serviciu, pot constitui, de asemenea, semne ale extenuarii. Insa daca acest lucru nu se intampla zilnic, nu este cazul sa va ingrijorati.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Potrivit psihologilor, locul de munca reprezinta principalul factor de stres a multor persoane, procentul celor afectati de...
Cele mai distractive si exotice locuri de munca sunt cele de pe vasele de croaziera, deoarece membri...
Daca sunteti in ultimul an de facultate, a venit momentul sa va ganditi locul de munca, pe...