Cum sa fii productiv astazi

Cum sa fii productiv astazi

Unul dintre cele mai satisfacatoare sentimente din viata unei persoane vine de la o zi productiva.

O zi productiva nu trebuie sa insemne mai multe ore obositoare de munca grea. De fapt, daca este facuta in mod curent si corect, nici nu-ti vei da seama de cantitatea lucrurilor pe care le poti realiza pe masura ce te mobilizezi pe parcursul zilei.

Pasi de urmat:

1

Trezeste-te cu o atitudine pozitiva. Trebuie sa-ti dai motive pentru care astazi va fi o zi grozava. Poate vei vizita un muzeu impreuna cu scoala ta, vei povesti cu un vechi prieten sau pur si simplu te vei duce la restaurantul preferat pentru a lua masa de pranz. Indiferent care este motivul, iti va da o perspectiva grozava asupra vietii si te va ajuta sa fii mai productiv astazi.

2

Serveste un mic dejun sanatos, echilibrat. Urmeaza acest exemplu pe tot parcursul zilei cu masa de pranz si cina, stiind ca efortul despus pentru a manca sanatos va fi extrem de satisfacator. Corpul si creierul tau iti vor fi foarte recunoscatori.

3

Intocmeste o lista cu obiective pentru ziua respectiva (sau saptamana). Asigura-te ca o scrii in functie de prioritati. Incepe cu ceva care trebuie facut inaintea tuturor celorlalte lucruri pentru a elimina momentele stresante din zi. De asemenea, este important sa echilibrezi volumul muncii din lista. Pune sarcini simple si usoare intre cele mai mari si mai solicitante.

4

Fa o fapta buna. Chiar si cele mai mici lucruri pot parcurge cale lunga pentru a-i face oameni  fericiti pe toti cei implicati. Ajutand un strain sa-si duca cumparaturile la autobuz sau ridicand de jos o manusa pe care cineva a scapat-o poate lasa un zambet pe fata ta pentru tot restul zilei. Adu-ti aminte sa actionezi, nu sa stai si sa te uiti asa cum avem tendinta sa facem majoritatea dintre noi.

5

Fii activ. Acest lucru ar putea insemna orice forma de miscare, chiar si cea mai usoara. Orice conteaza daca pornesti pe o ruta diferita decat alternativa lenesa. Da-te jos din autobuz mai devreme si parcurge o distanta mai mare mergand daca nu exista nici o graba sa ajungi la destinatie sau opteaza pentru scari in locul lifului.

6

Abordeaza orice treaba legata de casa. Orice conteaza, de la maturatul podelii din dormitor la aruncarea gunoiului, la spalarea unei gramezi de rufe. Treburi mici facute dupa un principiu zilnic te  va ajuta sa te simti mai productiv si mai putin obosit decat asumarea unei intregi liste de lucruri de facut intr-o singura zi.

7

Organizeaza-ti viitorul. Concentrandu-te pe viata cu directia inainte iti va da un sentiment de usurare pe masura ce te vei simti mai bine pregatit pentru ceea ce va urma. Poti ordona corespondenta din saptamana trecuta, seta plati automate ale facturilor sau iti poti face tema la o materie pe care nu o ai decat saptamana viitoare.

Sfaturi

- Rosteste cu voce tare tot ceea ce ai realizat astazi si vei fi uimit de lista lunga pe care ai intocmit-o si cat de productiv ai fost cu adevarat.
- Daca faci orice lucru mic de la fiecare dintre aceste etape, acest lucru in sine inseamna ca ai fost productiv cu succes in mai multe domenii, de-a lungul zilei.
- Incearca sa nu te concentrezi pe lucrurile care nu au fost facute. In schimb, uita-te la toate sarcinile pe care le-ai bifat sau eliminat din lista, toate adunate.
- Pastreaza o lista sau un jurnal de sarcini finalizate si revizuieste-le la sfarsitul saptamanii pentru eficacitate si incurajare.

Avertizari

Aminteste-ti sa ai intotdeauna o perioada de pauza pentru tine deoarece relaxarea poate contribui, de asemenea, la o zi productiva!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Prietenia la locul de munca este periculoasa, deoarece poate fi folosita ca arma. De cate ori nu...
Oamenii petrec o mare parte din timp la locul de munca. De aceea ar fi indicat sa...
Muncesti in mediul exterior? Atunci, cu siguranta, ti-ai dat seama ca iarna este cel mai mare dusman,...