Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Ruladele cu carne se pot umple cu legume, paine, lapte, dar si cu slanina.
Ruladele cu carne se pot umple cu legume, paine, lapte, dar si cu slanina.
Noi va propunem o rulada din carne de vita cu slanina afumata.
Ingrediente:
- 1 kg carne macra de vitel,
- 200 g slanina afumata,
- un lingura de unt,
- o ceapa,
- o telina mica,
- un patrunjel,
- ½ ceasca zeama de carne (sau apa),
- sare.
Mod de preparare:
Se taie carnea felii ca pentru snitele, de un cm grosime.
Se bat cu ciocanul de lemn pentru a se subtia aproape la jumatate, fara insa sa se rupa.
Se taie marginile cu cutitul, astfel incat bucatile obtinute sa aiba aceeasi marime, cam de 10 cm pe 15 cm.
Se asaza peste fiecare bucata de carne o felie subtire de slanina afumata. Se ruleaza si se leaga.
Intr-o cratita se inferbanta o lingura de unt. Se pune o ceapa tocata, cateva felii de telina, un fir de patrunjel, sare si resturile de slanina taiata marunt.
Se prajesc usor cateva minute, amestecand cu lingura ca sa nu se prinda. Se asaza deasupra ruladele de carne si se intorc pe o parte si pe alta pana pierd culoarea rosie de carne cruda; se dau apoi la cuptor si se tin la foc potrivi to ora si jumatate, intorcandu-le din cand in cand.
Se adauga cate o lingura de apa ca sa nu se prinda de fund. Se scot pe o farfurie, se dezleaga atele, se tin la cald. In sosul din cratita se toarna cateva linguri de zeama de carne si se lasa sa dea repede un clocot.
Se strecoara, se toarna peste rulade.
Se serveste foarte fierbinte cu garnitura de legume si un pahar de vin rosu.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.