Afla cum se gatesc porumbeii cu masline

Afla cum se gatesc porumbeii cu masline

Pentru aceasta reteta cu sos rosu se folosesc 3 porumbei tineri, masline si diverse condimente pentru gust.

Ingrediente:

- 3 porumbei,
- o lingura de untura,
- 2 cesti zeama de carne,
- ½ lingura de faina,
- 12 fire arpagic,
- 150 g masline,
- o frunza de dafin,
- un fir de cimbru,
- sare, piper.

Mod de preparare:

1

Se curata porumbeii si se pun intr-o cratita pe foc cu o lingura de untura.

2

Cand s-au rumenit se scot la o parte, iar in cratita se presara faina care se stinge cu 2 cesti de zeama de carne.

3

Se pune sare, piper, o frunza de dafin si o crenguta de cimbru.

4

Cand sosul incepe sa fiarba se pun porumbeii iarasi in cratita, cu arpagicul si maslinele (fierte separat in apa, ca sa se desareze).

5

Se lasa sa fiarba pana ce sunt porumbeii fragezi si sosul destul de scazut.

6

Inainte de a servi se scoate cimbrul si frunza de dafin.

Etichete: porumbei, masline, sos

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Mancarea de porumbei cu sos este foarte buna cu mamaliga. Ingrediente: - 3 porumbei, - o ceapa...
Pentru aceasta mancare se folosesc obligatoriu numai porumbei tineri. Deoarece sunt mici si au putina carne, se...
O mancare clasica, intrata in bucataria culinara romaneasca este si puiul cu masline. Ingrediente: - un pui...